Durpermarkt De Cocksdorp

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Musea Texel
Winkels op Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

21 jul. 2022

Durpermarkt De Cocksdorp

De Durpermarkt wordt gehouden in de gezellige Kikkertstraat, de ‘hoofdstraat’ van De Cocksdorp, die een groot deel van het dorp doorkruist. De markt begint om 12 uur en eindigt rond 19 uur. Na afloop van de markt is er vaak nog een evenement. Denk aan activiteiten als touwtrekken, kussengevecht, ringsteken, stoelendans en wedstrijden sterkste man/vrouw. Voor deze activiteiten kan iedereen zich inschrijven, jong en oud, Texelaar en toerist.

Op de markt zelf is van alles te koop en te doen. Lokale producten, zoals natuurlijk het verse schepijs van IJsboerderij Labora ‘uit eigen dorp’. Maar ook Texelse kaas, een gerookt visje én allerlei leuke Texelsouvenirs voor thuis. De winkels, horecazaken en terrasjes rondom de markt zijn tijdens de markt allemaal open en dorpsbewoners verkopen op de stoep zelfgemaakte artikelen en tweedehands spulletjes. Vaak is er live muziek – wie weet kan er nog worden gedanst – en voor de kinderen is er altijd iets bijzonders te doen. Van springkussen tot clown, van schminken tot kinderkermis, van tekenwedstrijd tot klimwand.

De Cocksdorp, gelegen vlakbij de vuurtoren, is het meest noordelijke dorp van Texel. Het dorp dankt zijn naam aan de Antwerpenaar N.J. De Cock, die in 1835 het initiatief nam om de kwelder tussen de eilanden Texel en Eierland in te polderen voor agrarische gebruik. Daardoor werden de twee eilanden één. Bijzonder is dat het dorp zowel aan de Noordzee als aan de Waddenzee ligt. In het dorp, inclusief buitengebied, wonen zo’n 650 mensen. Het noordelijke deel van het eiland is druk bezocht door toeristen omdat er een aantal grote vakantieparken en campings vlakbij ligt.

Een bezoek aan de Dupermarkt is uitstekend te combineren met een bezichtiging van de vuurtoren. Ook paal 33, Kaap Noord, is vlakbij. Vanaf dit strand vertrekt in het seizoen veerdienst De Vriendschap naar Vlieland. Vanaf het strand ziet u Vlieland al liggen.

21 jul. 2022

11:00 - 17:00

De Cocksdorp

Meer van dit soort Texel agenda punten

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp