Hoornder Donderdag Markt

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Evenementen
Musea Texel
Winkels op Texel
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

18 aug. 2022

Hoornder Donderdag Markt

Op de markt in de Herenstraat staan kramen met onder meer Texelse producten, waaronder kaas van Wezenspyk en aardbeien van de Reuzenaardbei. Aan het eind van de Herenstraat en op Klif gaat de markt over in een stoepenmarkt, waar dorpsbewoners onder meer zelfgemaakte producten en tweedehands huisraad, boeken en kleding verkopen. Dé gelegenheid om voor een zacht prijsje iets bijzonders op de kop te tikken. De markt is populair onder toeristen, zeker ook omdat een marktbezoek uitstekend kan worden gecombineerd met een bezichtiging van het pittoreske Den Hoorn, met z’n beroemde witte kerkje en z’n oude loodshuisjes.

Er zijn per zomer acht of negen Hoornder Donderdagen, de data lopen synchroon met de schoolvakanties in Nederland. Op een van de donderdagen wordt de markt gecombineerd met de Dag van het Texelse Schaap. Vast onderdeel van de Hoornder Donderdagen is ook de Landbouwdag. Soms wordt de markt afgesloten met een evenement, zoals een Solexrace of ringsteken.

Tijdens de Dag van het Texelse Schaap zijn er verschillende schapenrassen te bewonderen. Er zijn onder meer demonstraties schapenscheren, er wordt een lam uitgebeend en er zijn wedstrijden schapenmelken. Ook zijn er producten ‘van het schaap’ te koop, waaronder wol en kaas. De activiteiten vinden plaats naast het Hoornder kerkje en, bij slecht weer, op de Novalishoeve, de zorgboerderij langs de Hoornderweg, net buiten het dorp.

De Landbouwdag vindt plaats in het weiland tegenover het kerkje. Zoals de naam al doet vermoeden, staat de dag geheel in het teken van de (Texelse) landbouw. Er zijn veekeuringen, er wordt pluimvee geshowd en verkocht, er worden schapen geschoren en landbouwmachines getoond, er is een roofvogeldemonstratie en er worden tal van Texelse (landbouw)producten verkocht. De Landbouwdag is populair onder Texelaars én toeristen, jong en oud.

18 aug. 2022

12:00 - 17:00

Herenstraat Den Hoorn

Den Hoorn Texel

www.hoornderdonderdag.nl

Meer van dit soort Texel agenda punten

Meer weten over Texel?

Navigeer snel naar je favoriete onderwerp.

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp