Maandagmarkt Den Burg

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Musea Texel
Winkels op Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

25 jul. 2022

Maandagmarkt Den Burg

De markt op de Groeneplaats heeft een flink aantal vaste kramen en verkoopwagens. Er zijn natuurlijk Texelse ondernemers, maar er is ook een flink aantal ambulante handelaren van de overkant die wekelijks de overtocht naar het eiland wagen. Groenten, fruit, vis, kaas, bloemen en planten, kleding: alle artikelen die u op een warenmarkt mag verwachten zijn er te koop. Daarnaast zijn er op deze weekmarkt verschillende kramen en wagens met typisch Texelse producten en levensmiddelen, zoals de befaamde boerenkaas van Wezenspyk en (echt Texels) rund- en lamsvlees van slager Peter Haker uit Oudeschild.

In de zomer loopt de markt vanaf het plein van de Groeneplaats door tot het einde van de Parkstraat. Dan verandert de markt in een sfeervolle toeristenmarkt en wordt het een leuke extra (vakantie)attractie voor jong en oud. Naast alle vaste kramen en verkoopwagens sluiten kramen aan met typisch Texelse producten. Natuurlijk zijn er producten vervaardigd van Texelse wol. Maar ook tal van andere Texelsouvenirs, als mooie herinnering aan een onvergetelijke vakantie. Ook de gerenommeerde schapenwolcrèmes van de Noordkroon ontbreken niet. En voor de inwendige mens zijn er Texels schepijsjes, aardbeien van de Reuzenaardbei en heel veel meer.

Zo vormt deze markt op maandagochtend een leuke en gezellige start van de (vakantie)week. De markt is prima te combineren met een ochtendje winkelen of een terrasje pikken in het gezellige winkelhart van Den Burg, het hoofddorp van het eiland. Ook het beklimmen van de kerktoren aan de Binnenburg behoort tot de mogelijkheden. Het uitzicht vanaf de toren over het eiland is fenomenaal.

25 jul. 2022

08:00 - 13:30

Groeneplaats Den Burg

Den Burg Texel

https://www.facebook.com/Maandagmarktdenburgtexel/

Meer van dit soort Texel agenda punten

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp