Thema markt Den Burg

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Musea Texel
Winkels op Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

10 aug. 2022

Thema markt Den Burg

Een dagje Den Burg tijdens de vakantie is altijd leuk. Het hoofddorp van het eiland biedt een mooi winkelaanbod en volop keuze uit terrasjes, restaurants en cafés. Pikt u dan ook nog deze gezellige zomerse themamarkt mee, dan kan het eigenlijk niet meer stuk.

Het thema van de zomermarkt varieert per keer en kent een grote mate van afwisseling. De ene keer staan typische Texelse producten centraal, de andere keer staat alles in het teken van de zee. Soms draait het om ‘de kunst’, de week erop wordt ‘het boerenerf’ in al z’n facetten belicht. Afhankelijk van het thema zijn er muziek- en dansoptredens of presentaties van verenigingen, bedrijven of musea. Zo kunt u er zomaar een authentiek Texels visserskoor of een volksdansgroep tegen het lijf lopen.

Een vast onderdeel van de zomermarkt is het roken van vis, een typisch Texelse traditie. Een uitgelezen kans om zo’n heerlijk gerookt poontje of ‘slippie’ te proeven. De Texelaars zelf zijn er in ieder geval dol op. En natuurlijk zijn er voor kinderen speciale attracties.

Kortom: de winkeliersvereniging van Den Burg doet er alles aan om de bezoekers van deze themamarkten een gezellige, bijzondere en leerzame dag te bezorgen. De markt start om 11 uur en duurt tot 16.00 uur. Een erg leuk uitje voor jong en oud!

Den Burg is het grootste dorp van Texel. Er wonen zo’n 7000 mensen, dat is ongeveer de helft van de totale eilandbevolking. Al in de zevende eeuw werd er op deze plek geleefd. Rond 1345 werd er een vestingwal om het dorp gebouwd. Het huidige ringvormige stratenpatroon herinnert daar nog aan.

10 aug. 2022

08:00 - 13:30

Groeneplaats

Den Burg

Meer van dit soort Texel agenda punten

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp