Huisdieren op Texel

Suche auf der Texel Information Website
Finden Sie hier die Informationen, die Sie suchen um die Insel zu entdecken.
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Unkategorisiert
ESSEN
Restaurants
Essen und Getränke aus Texel
TEXEL
Transport
Über Texel
Geschichte
Bemerkenswerte Leute auf Texel
Typisch Texel
Strand auf Texel
Dorfe
Natur
Jahreszeiten
Texel von Oben
TUN
Geschäften
Markt/Messen
Aktivitäten
Ausflügen
Museen
Veranstaltungen
SCHLAFEN
Bungalows / Villen
Appartements / Chalets
Campings
Hotels

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Lekker rondrennen op het strand
Lekker rondrennen op het strand

Blog

Huisdieren op Texel

Texel is een ideale vakantiebestemming om je huisdier mee naartoe te nemen. Zo staan veel accommodaties op Texel honden toe en is je trouwe viervoeter welkom in veel restaurants. Daarnaast zijn er meerdere natuurgebieden op het Texel waar de hond niet aangelijnd hoeft te worden.

 

Diervriendelijk eiland

Texel is een bijzonder hondvriendelijke bestemming, want veel accommodatie aanbieders op het eiland staan honden toe. Op sommige locaties is het mogelijk om ook twee honden mee te nemen. Je dient bij de accommodatie vooraf aan te geven als je de hond meeneemt en een eventuele toeslag te betalen. Daarnaast is het in de meeste gevallen noodzakelijk om zelf een hondenmand en/of kleed mee te nemen. Ook katten mogen mee op vakantie naar Texel. Zorg er echter voor dat de kat niet wegloopt, door de kat ’s nachts binnen te laten. Voer daarnaast geen katten die niet van jou zijn: Texel heeft veel overlast van verwilderde katten die grote schade aanrichten onder de vogelpopulatie.

 

 

Geen aanlijnplicht

In veel natuurgebieden op Texel geldt geen aanlijn plicht. Op het Texelse strand, met uitzondering van bewaakte delen, mag de hond lekker loslopen en ravotten. Ook in Het Texelse bos ‘De dennen’ en in het Krimbos geldt geen aanlijn plicht. Waar vee loopt, dient de hond wel aangelijnd te zijn. Buiten het broedseizoen, de periode tussen 1 september en 1 maart, mogen honden ook loslopen in het duingebied tussen Paal 12 ‘Jan Ayeslag’ en Paal 18,5 ‘Duincamping Kogerstrand’. Daarnaast heeft de Texelse VVV een flyer uitgebracht met daarin de zones waar de hond niet aangelijnd hoeft te worden.

Huisdieren mee naar Texel - Texel Informatie

 

Viervoeter onder controle

Zorg ervoor dat je je viervoeter in het zicht en onder controle hebt. Texel is een dierrijk eiland en het gebeurt helaas jaarlijks dat schapen worden aangevallen en vogels worden opgejaagd. Daarnaast wordt verzocht hondenpoep op te ruimen om overlast te voorkomen.

Teilen Sie dieses Nachricht

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Mehr schöne Texel Erfahrungen?

Navigieren Sie schnell zu Ihrem Lieblingsthema.

гав

Teilen im Sozialen Medien

Wir sind stolz auf was das Insel Texel uns bietet und Teile es gern mit anderen. Teile uns mit deinem Soziale Medien und stelle anderen das Wunderschonen Insel vor!

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp