Het strand van Texel

Suche auf der Texel Information Website
Finden Sie hier die Informationen, die Sie suchen um die Insel zu entdecken.
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
ESSEN
Restaurants
Essen und Getränke aus Texel
TUN
Geschäften
Museen
Markt/Messen
Veranstaltungen
Aktivitäten
Ausflügen
SCHLAFEN
Bungalows / Villen
Appartements / Chalets
Campings
Hotels
TEXEL
Typisch Texel
Strand auf Texel
Transport
Dorfe
Natur
Jahreszeiten
Texel von Oben
Über Texel
Geschichte
Bemerkenswerte Leute auf Texel
Unkategorisiert

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Het strand van Texel

Het is ongetwijfeld één van de meest populaire attracties van het eiland: het Texelse strand. Het ruim dertig kilometer lange strand is in elk seizoen een bezoekje waard. Aanschouw de ruige zee tijdens een strandwandeling in het laagseizoen en lig heerlijk bij een strandtent in de zomermaanden.
Deel deze pagina

Het strand van Texel

Het ruim dertig kilometer lange Texelse strand is ongetwijfeld één van de meest populaire attracties van eiland Texel. Geniet in de zomermaanden van de zon bij een strandpaviljoen en neem een heerlijke duik in de zee. Wanneer het kouder is, is het strand uitermate geschikt voor een strandwandeling en om de ruige zee te aanschouwen. Elk seizoen is het Texelse strand een bezoekje waard.

Zomer op het strand van Texel
Het Texelse strand is in de zomer de meest populaire attractie. Op een warme zomerdag is het heerlijk vertoeven bij één van de vele strandpaviljoens die Texel rijk is. Daarnaast kun je bij de meeste strandslagen op het eiland een ligbed of strandstoel huren. Geniet van zon en zee op het strand van Texel.

Sportief op het strand van Texel
Voor actievelingen heeft het Texelse strand ook veel te bieden. Er wordt op het strand een tal van sportieve activiteiten en uitjes georganiseerd. Zo kun je onder andere zeilen, surfen, kajakken en blokarten. Populair zijn de strandactiviteiten van Texel Active, die leuk zijn om te doen als groepsuitje of als sportieve activiteit tijdens bijvoorbeeld een familieweekend of vrijgezellenfeest.

Laagseizoen
Ook in de herfst is het Texelse strand een bezoek waard. Kom tot rust tijdens een heerlijke strandwandeling en geniet van het grote uitgestrekte en rustige strand. Dit in combinatie met de ruige zee en de kracht van de wind, zorgen voor een bijzonder schouwspel dat indruk maakt.

Zandsuppleties op Texel
Sinds eind jaren zeventig bestrijdt Rijkswaterstaat de kustafslag vooral met zandsuppleties. Met name bij storm is de Texelse kust kwetsbaar, want op diverse plekken spelt meer zand weg dan dat erbij komt. Daarnaast wordt de buitenste duinenrij ondermijnd door de zee. Dit heeft als gevolg dat het strand smaller wordt en de oevers steiler. De zandsuppleties beschermen niet alleen de duinen als waterkering, maar hebben tevens gunstige effecten voor de Texelse natuur: het verlies van duinen en natte duinvalleien is gestopt en er komen nieuwe duinen bij met vers zand tot ver achter de zeereep. Daarnaast is bij natuurbeschermers de angst voor grootschalige verstuiving door kustafslag verdwenen en is een dynamischer kustbeheer mogelijk geworden.

Het strand van Texel

Mehr davon auf Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Teilen im Sozialen Medien

Wir sind stolz auf was das Insel Texel uns bietet und Teile es gern mit anderen. Teile uns mit deinem Soziale Medien und stelle anderen das Wunderschonen Insel vor!

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp