Paal 15 Texel

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Evenementen
Musea Texel
Winkels op Texel
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Paal 15 Texel

Paal 15 Texel heeft 2 strandpaviljoens en hierdoor is er keuze voor iedereen. Op Texel heeft elk strand zijn eigen bezoekers en bij ons vind je opvallend veel Texelaars. Gezellig! Net als onze ‘overkantse’ gasten genieten ze er van de relaxte sfeer, het lekkere eten en drinken en de afwisselende activiteiten.
Deel deze pagina

Paal 15 Texel, een ouderwets gezellige strandtent

Twee paviljoens
Bij paal 15 op Texel staan twee strandpaviljoens. Gastropaviljoen XV gaat terug naar de basis van wat de uitbaters zelf ‘het echte koken’ noemen. Met seizoensproducten als uitgangspunt tovert de keuken ‘verrassende, soms gewaagde, maar altijd pure en eerlijke smaken op je bord’. Daarnaast is er Strandpaviljoen Vijftien, een ouderwets gezellige strandtent met een fijn terras, waar je prima kunt lunchen, borrelen en dineren. Het strand is dé plek om uit te waaien, een lange wandeling te maken of bij mooi weer te zonnen en te zwemmen.

Yoga en massage
Populair zijn ook de yogalessen die Jeanine van Twiins op maandagochtend geeft. Bij mooi weer ‘gewoon’ op het strand, waar het met uitzicht op zee en het kalmerende geluid van de branding niet moeilijk moet zijn om je te ontspannen. Ook de yogalessen duren een uur en worden afgesloten met koffie of thee en fruit.
De ultieme ontspanning krijg je door een massage met uitzicht op zee. Ze worden iedere zaterdag verzorgd door Jacqueline van Schoonheidssalon Neroli en duren een half uur of een uur. Na afloop is er thee of fresh lemonade in het paviljoen.
Voor de lekkere trek en vergeten strandspullen staat van half april tot eind september De Kiosk op het strand. Voor het echte strandgevoel is het leuk om een strandhuisje te huren. Dat kan al voor een dag of een week.

Goed bereikbaar
Paal 15 Texel is goed bereikbaar, ook voor mindervaliden. Bij de strandopgang staan in het zomerseizoen strandrolstoelen, die je maximaal twee uur kunt gebruiken. Daaraan zijn geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud wordt op prijs gesteld. Om de toegankelijkheid te vergroten liggen van Hemelvaartsdag tot medio oktober liggen betonplaten bij de opgang.

Strandpaviljoen Paal 15 Texel

Westerslag 4-5
1791 PP
Den Burg

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp