De Westerduinen

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Musea Texel
Winkels op Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

De Westerduinen

Dorp De Westen Van oorsprong behoorden de duinen bij het vroegere dorp De Westen. Dit verlaten dorp is eeuwen terug overstoven door het duinzand. Inmiddels heeft De Westerduinen zich ontwikkeld tot een dynamisch stukje natuur dat zich kenmerkt door het afwisselende landschap. Broedvogels Het is een droog en smal duingebied met voornamelijk kalkarme duinen waar veel bijzondere broedvogels te vinden zijn. Zo vind je er niet alleen de bruine kiekendief, maar ook de meer zeldzame blauwe variant. Onder vogelaars is De Westerduinen daarom een geliefd gebied! Kampeersnol Buiten het broedseizoen kun je in De Westerduinen heerlijk wandelen. Er is bijvoorbeeld een leuke route vanaf de Westerslag richting paal 14 waarbij je eindigt bij Jan Ayeslag. Daarbij biedt de Kampeersnol, een uitzichtpunt aan de rand van De Dennen, een schitterend uitzicht over het gebied. Leuk feitje: Kampeersnol heeft haar naam te danken aan de eerste kampeerders van Texel die er ruim een eeuw geleden hun tenten opzetten.

Dorp De Westen
Van oorsprong behoorden de duinen bij het vroegere dorp De Westen. Dit verlaten dorp is eeuwen terug overstoven door het duinzand. Inmiddels heeft De Westerduinen zich ontwikkeld tot een dynamisch stukje natuur dat zich kenmerkt door het afwisselende landschap.

Broedvogels
Het is een droog en smal duingebied met voornamelijk kalkarme duinen waar veel bijzondere broedvogels te vinden zijn. Zo vind je er niet alleen de bruine kiekendief, maar ook de meer zeldzame blauwe variant. Onder vogelaars is De Westerduinen daarom een geliefd gebied!

Kampeersnol
Buiten het broedseizoen kun je in De Westerduinen heerlijk wandelen. Er is bijvoorbeeld een leuke route vanaf de Westerslag richting paal 14 waarbij je eindigt bij Jan Ayeslag. Daarbij biedt de Kampeersnol, een uitzichtpunt aan de rand van De Dennen, een schitterend uitzicht over het gebied. Leuk feitje: Kampeersnol heeft haar naam te danken aan de eerste kampeerders van Texel die er ruim een eeuw geleden hun tenten opzetten.

Deel deze pagina
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

impressie

Foto's van De Westerduinen

Meer van dit op Texel

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp