Het strand van Texel

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Evenementen
Musea Texel
Winkels op Texel
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Het strand van Texel

Het ruim dertig kilometer lange Texelse strand is ongetwijfeld één van de meest populaire attracties van eiland Texel. Geniet in de zomermaanden van de zon bij een strandpaviljoen en neem een heerlijke duik in de zee. Wanneer het kouder is, is het strand uitermate geschikt voor een strandwandeling en om de ruige zee te aanschouwen. Elk seizoen is het Texelse strand een bezoekje waard.

Zomer op het strand van Texel
Het Texelse strand is in de zomer de meest populaire attractie. Op een warme zomerdag is het heerlijk vertoeven bij één van de vele strandpaviljoens die Texel rijk is. Daarnaast kun je bij de meeste strandslagen op het eiland een ligbed of strandstoel huren. Geniet van zon en zee op het strand van Texel.

Sportief op het strand van Texel
Voor actievelingen heeft het Texelse strand ook veel te bieden. Er wordt op het strand een tal van sportieve activiteiten en uitjes georganiseerd. Zo kun je onder andere zeilen, surfen, kajakken en blokarten. Populair zijn de strandactiviteiten van Texel Active, die leuk zijn om te doen als groepsuitje of als sportieve activiteit tijdens bijvoorbeeld een familieweekend of vrijgezellenfeest.

Laagseizoen
Ook in de herfst is het Texelse strand een bezoek waard. Kom tot rust tijdens een heerlijke strandwandeling en geniet van het grote uitgestrekte en rustige strand. Dit in combinatie met de ruige zee en de kracht van de wind, zorgen voor een bijzonder schouwspel dat indruk maakt.

Zandsuppleties op Texel
Sinds eind jaren zeventig bestrijdt Rijkswaterstaat de kustafslag vooral met zandsuppleties. Met name bij storm is de Texelse kust kwetsbaar, want op diverse plekken spelt meer zand weg dan dat erbij komt. Daarnaast wordt de buitenste duinenrij ondermijnd door de zee. Dit heeft als gevolg dat het strand smaller wordt en de oevers steiler. De zandsuppleties beschermen niet alleen de duinen als waterkering, maar hebben tevens gunstige effecten voor de Texelse natuur: het verlies van duinen en natte duinvalleien is gestopt en er komen nieuwe duinen bij met vers zand tot ver achter de zeereep. Daarnaast is bij natuurbeschermers de angst voor grootschalige verstuiving door kustafslag verdwenen en is een dynamischer kustbeheer mogelijk geworden.

Deel deze pagina

impressie

Foto's van Het strand van Texel

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp