Novalishoeve

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Evenementen
Musea Texel
Winkels op Texel
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Novalishoeve

Vlakbij Texels meest zuidelijk dorp Den Hoorn ligt de biologisch-dynamische bezoek- en zorgboerderij Novalishoeve. Hier worden op ambachtelijke wijze heerlijke Texelse producten gemaakt. Lekker om te proeven én heel leuk om te bezoeken, voor jong en oud.
Deel deze pagina

Een biologisch dynamische boerderij

Op Novalishoeve worden melkkoeien, schapen, varkens en kippen gehouden en worden groenten en fruit geteeld. Van de producten en grondstoffen afkomstig van vee en land, worden in de werkplaats op ambachtelijke wijze onder meer kaas, kwark, yoghurt, ijs, zuurdesembrood en pudding geproduceerd. De producten worden op de boerderij verkocht, maar ook geleverd aan winkels en horecabedrijven op het eiland.

Novalishoeve is daarnaast zorgboerderij. Er wonen en werken ‘jongvolwassenen met een psychiatrische zorgvraag en/of licht verstandelijke beperking’.

Maar Novalishoeve is voor de Texelbezoeker ook en vooral een heel leuk uitje. Naast een mooie winkel is er een dagcafé met gezellig terras waar de producten van de boerderij geserveerd worden. Voor kinderen is het hier een waar speelparadijs, ze kunnen heerlijk ravotten op het boerenerf en in de stallen. Ook kan een bezoek worden gebracht aan de kaasmakerij, het ijsatelier en de (eetbare) tuin.

Zien, ruiken, horen, proeven en voelen vormen hier de basisingrediënten voor een leuke en interessante kennismaking met het leven op de biologisch-dynamische (zorg)boerderij. Alle zintuigen op scherp dus! Tijdens de rondleidingen, op woensdagmiddagen in het seizoen, wordt afhankelijk van periode een bezoek gebracht aan de stallen, de bijenkorven, de kassen, de moestuin en het akkerland. Bezoekers horen hoe de biologische producten worden geteeld, geproduceerd en verwerkt en wat de term ‘gesloten kringlopen’ inhoudt. Aan het eind van de rondleiding worden de koeien van het land gehaald: melktijd! Erg leuk en leerzaam voor jong en oud.

Kijk voor meer informatie, openingstijden, agenda en kosten rondleidingen op www.novalishoeve.nl. Tip: combineer de Novalishoeve met een bezoek aan het gezellige dorpje Den Hoorn, beroemd om het pittoreske witte kerkje. Het is vlakbij.

Novalishoeve

Hoornderweg 46
1797 RA
Den Hoorn

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp