Paintball Texel

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Musea Texel
Winkels op Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Paintball Texel

Op zoek naar een leuke, uitdagende en stoere activiteit voor een uitje met vrienden, familie of collega’s? Je had er misschien niet bij stilgestaan, maar op Texel kun je ook heel goed paintballen.
Deel deze pagina
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Paintballen op Texel

Paintball is een uit Amerika overgewaaide sport. Hierbij is het de bedoeling dat je met verfballetjes op elkaar schiet en probeert elkaar te raken. Allerlei verschillende spelvormen zijn denkbaar, maar over het algemeen strijden twee teams tegen elkaar. Word je geraakt, dan moet je het spel verlaten, waardoor de tegenstander met een schutter minder rekening hoeft te houden.

Paintball Texel beschikt over twee velden. Deze liggen vlakbij zwemparadijs Calluna in De Koog. Het grootste is geschikt voor groepen van tien tot zestien personen, op het kleinere veld kan worden gepaintballd door groepen van acht tot tien personen. Bij groepen groter dan twintig personen worden beide velden gebruikt. Een veld huur je voor twee uur. Een wedstrijd duurt gemiddeld tien tot twintig minuten, zodat je er meerdere kunt spelen.

Niet gevaarlijk
Paintball is niet gevaarlijk, mits de deelnemers zich aan de voorschriften houden. Veiligheid staat voorop. Bij aankomst krijgt iedereen een uitgebreide instructie over het spel, de uitrusting en de veiligheidsregels. Voor elke speler is er een overall met hoge hals, een masker ter bescherming van het gezicht en een zogenaamde paintball marker. Voor de kenners: dit geweer is van het merk Tippmann 98 en schiet met HPA (dat gaat accurater dan met CO2).

Paintballen is niet alleen geschikt voor volwassenen. Voor jongens en meisjes van acht tot en met dertien jaar is er kinderpaintball. Het spel verloopt precies dezelfde regels, maar de wapens zijn hierbij voorzien van een veer, waardoor ze minder hard schieten.

30.000 gasten
Ten slotte nog dit: Paintball Texel is onderdeel van Texel Active, dat jaarlijks meer dan 30.000 gasten bedient en het meest complete activiteiten- en evenementenbureau van Texel is.

Meer van dit op Texel

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp