Texel Blues Festival

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Musea Texel
Winkels op Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Texel Blues Festival

Al sinds 1987 wordt in Den Burg in het tweede weekend van oktober het Texel Blues Festival georganiseerd. Bluesliefhebbers uit heel Nederland en daarbuiten ‘doen’ een weekendje Texel om zich helemaal in de blues te storten.
Deel deze pagina
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Texel Blues Festival

Op zo’n tien verschillende locaties in het centrum van Den Burg, de ‘hoofdstad’ van Texel, vinden op vrijdag, zaterdag en zondag optredens plaats. Dat gebeurt al sinds 1987. In de loop der jaren zijn er heel wat grote en kleinere namen uit de nationale en internationale blueswereld voorbij gekomen. En dat weet het publiek te waarderen. ‘Texel Blues’ is een begrip in de Nederlandse bluesscene en heeft in de loop der jaren een grote schare vaste fans aan zich weten te binden. Veel Texelaars, maar ook veel bezoekers van de overkant. Voor wie erbij wil zijn is het dan ook raadzaam tijdig accommodatie op Texel te boeken. Zeker de accommodaties in Den Burg zijn vaak al een paar maanden tevoren volgeboekt.

Rond de twintig bands en artiesten uit binnen en buitenland spelen tijdens het festival op podia in een tiental Texelse cafés, restaurants en zalen. Van traditionele blues tot bluesrock, van cajun tot rockabilly. Het centrum van Den Burg bruist deze dagen. De sfeer is opperbest en de goed gehumeurde bluesgangers verplaatsen zich van de ene naar de andere locatie en ontmoeten elkaar in en rond de cafés. Op vrijdag en zaterdag begint de muziek rond 22 uur en wordt er gespeeld tot diep in de nacht. De zondag wordt traditioneel afgesloten met een groot slotconcert in Question Plaza. Bij de editie van 2015 werd voor het eerst ook op zaterdagmiddag opgetreden.

Locaties die altijd meedoen zijn Hotel De Lindeboom, ’t Schoutenhuijs, café De Zwaan, De 12 Balcken, café De Slock, Op de Steenenplaats, De Kastanjeboom, café Mans en Question Plaza. Daarnaast zijn er per keer gelegenheidslocaties.

Kaarten (polsbandjes) voor het festival zijn op de avonden zelf te koop. Er worden toegangsbewijzen verkocht per avond én passe-partouts voor het hele weekend.

8 oktober tot en met 10 oktober 2021

Centrum Den Burg

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht? Wellicht kunnen we je helpen

Tekst
гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp