Vogelinformatiecentrum De Verrekieker

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Winkels op Texel
Activiteiten Texel
Evenementen
Musea Texel
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

De Verrekieker

Het vogelinfomatiecentrum op Texel is dé plek waar je moet zijn als het gaat om het spotten van vogels. Kom langs voor tips over de beste vogelspots en kom meer te weten over de vogels die het eiland rijk is. Tevens heeft het vogelinformatiecentrum een winkel waar je terecht kunt voor alle attributen die nodig zijn om het vogel spotten te vergemakkelijken. Ook kun je één van de vele vogelexcursies boeken bij het centrum en dat is zeker de moeite waard! Nergens vind je namelijk zoveel verschillende vogels als op Texel.
Deel deze pagina

Vogelcentrum De Verrekieker

Texel is hét vogeleiland bij uitstek. Nergens vind je namelijk zoveel verschillende soorten als op het eiland. Het vogelinformatiecentrum Texel vertelt je graag over de beste vogelspots en de meest recente vogelwaarnemingen. Naast informatie biedt het centrum allerlei vogelartikelen aan en verschillende vogelexcursies. Eigenaars en tevens fervente vogelaars, Marc Plomp en José van der Linde kennen iedere soort en iedere vogelplek op Texel.

Vogelexcursies
Of je nu een ervaren vogelaar bent, een beginnende spotter of gewoon alleen maar geïnteresseerd in de Texelse natuur: een bezoek aan het Vogelinformatiecentrum in de Cocksdorp is gegarandeerd een leuke en leerzame belevenis. Wekelijks worden er vele soorten vogelexcursies en vogelsafari’s georganiseerd. Tijdens deze excursies kom je meer te weten over de verschillende vogels die het eiland rijk is en hoe je deze kunt herkennen aan het geluid en uiterlijk. Liever niet met een diverse groep mee? Het Vogelinformatiecentrum biedt ook privé excursies aan waar je apart met een gids op pad gaat.

Winkel
In de winkel van het vogelinformatiecentrum vind je allerlei artikelen die het vogel spotten vergemakkelijken. Voor wie meer over de vogelsoorten te weten wilt komen, zijn er vogelgidsen beschikbaar. Daarnaast kunnen degenen die niet gezien willen worden, hier camouflagekleding aanschaffen. Ook bevat de winkel allerlei optiek, zoals verrekijkers en telescopen. Het vogelinformatiecentrum is een gespecialiseerde dealer van onder andere de merken Leica, Zeiss en GPO.

Vogels spotten in de tuin
Liever vogels spotten in de tuin in plaats van in de natuur? Het vogelinformatiecentrum beschikt over een groot assortiment om vogels in je tuin te lokken en te houden. Zoals geschikte nestkasten, voersystemen, vogelvoer en drinkschalen.

Goede doelen
De opbrengsten van alle excursies en een deel van de verkoop uit de winkel, worden gedoneerd aan Stichting Texel Vogeleiland. Het doel van deze stichting is om vogels spotten op Texel te promoten. Zo worden er bijvoorbeeld nieuwe vogelkijkplekken gerealiseerd en voorlichting gegeven bij onder andere afgesloten gebieden.

Vogelinformatiecentrum Texel

Kikkertstraat 42
1795 AE
De Cocksdorp

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp