Landbouwdag Texel

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Musea Texel
Winkels op Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

21 jul. 2022

Landbouwdag Texel

De Landbouwdag toont de Texelse landbouw in al z’n facetten. De landbouw is voor Texel nog altijd een belangrijke sector die mede ‘het gezicht’ van het eiland bepaalt. Het is ook een uiterst moderne sector, waar veel gebeurt en waarin veel nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Deze leuke dag licht een tipje van de sluier.

Er zijn de hele dag activiteiten. Van koeien- en kalverkeuringen tot concours hippique, van landbouwmachineshows tot roofvogeldemonstraties. Tientallen Texelse ondernemers die iets met landbouw te maken hebben, presenteren zich in hun kramen. Alles wat op het Texelse land geproduceerd wordt, is hier te zien én te koop: aardbeien, aardappels, artisjokken, bloembollen, boerenijs, knoflook, lamsvleesproducten, koeien-, geiten- en schapenkaas, shiitake, wolproducten en heel veel meer. Er zijn konijnen, kippen, pauwen en volièrevogels te bewonderen (en te koop). Er is een ganzenhoeder aan het werk. Er zijn demonstraties van oude trekkers, er worden schapen geschoren en u kunt zien hoe van ruwe Texelse schapenwol bruikbare breiwol gesponnen wordt. Op het speciaal gecreëerde ‘boerenerf’ kunnen kinderen kalfjes, lammetjes en konijnen knuffelen. En mochten ze zich daar nog niet volop mee vermaken, dan kunnen ze ook nog springen op het springkussen, ponyrijden, pannenkoeken versieren of klimmen op de klimwand.

Ook paardenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn allerlei wedstrijden en demonstraties met fraaie Texelse ren- en sierpaarden. Ook leuk om te zien is hoe de Texelse boeren zich inspannen tijdens de veekeuringen. Dat gaat er zeer serieus aan toe en u ziet de mooiste koeien en schapen van het eiland voorbij komen.

21 jul. 2022

10:00 - 17:00

8,00

Den Hoorn

Kleiweg

Meer van dit soort Texel agenda punten

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp