Actuele vaartijden Teso boot Texel

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Evenementen
Musea Texel
Winkels op Texel
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

De eerstvolgende veerboot van
Den Helder naar Texel
vertrekt om:

...

Laat anderen deze favorieten ook bekijken, blablabla

Wil je zelf ook een Favorieten lijst op Texel maken?

AFVAARTEN VEERBOTEN TEXEL EN DEN HELDER

Je vakantie begint bij de TESO boot naar Texel

Als je op vakantie naar Texel gaat ontkom je niet aan de TESO boot naar Texel, met 2 unieke schepen vervoert TESO dagelijks mensen, fietsen, auto’s en vrachtwagens van en naar het waddeneiland.

Voor de boot overtocht naar Texel reis je af naar de TESO haven in Den Helder. Je kunt hier aan het loket een retourticket kopen, al raden we aan om deze vooraf online te kopen

Actuele afvaartijden Teso boot Texel

Wanneer vaart de Boot naar Texel?

Kies een datum om de TESO afvaarten van die dag te zien.

Naast de reguliere afvaarten worden ook de extra afvaarten en wachttijden getoond.

Kies een datum om de actuele afvaartijden te bekijken.

Wat je kunt verwachten als je met de TESO boot naar Texel gaat

In Den Helder bij de haven van de TESO boot naar Texel kun je de auto op het opstelterrein stallen waarna je nog even kan genieten van het uitzicht op zee, de boot die aan komt varen en de brug die omhoog staat als er geen boot ligt. Bij de haven zijn ook toiletten en is “Bij de Boot”, een snackbar met ruime zitgelegenheid.

Tijdens de overtocht naar Texel vaart er buiten het hoogseizoen één boot per uur. Hij vertrekt op ieder half uur vanuit Den Helder en op ieder heel uur vanaf Texel. De overtocht duurt inclusief laden en lossen zo’n 30 minuten. In het hoogseizoen maar ook in drukke weekenden varen er 2 boten, waarbij er 2 overtochten per uur zijn en je ieder half uur mee kan varen naar Texel.

Om dit mogelijk te maken maakt Teso gebruik van 2 grote schepen;
De Texelstroom, het grootste schip welke in 2016 is gebouwd en plaats biedt voor 1750 passagiers en maar liefst 350 auto’s is het vlaggenschip van Teso. Op de boot kan je genieten van het prachtige uitzicht in rust en stilte, het schip beweegt nauwelijks en de motor van het schip is amper hoorbaar.

De Dokter Wagemaker, welke vaart sinds 2005 en sinds 2016 wordt gebruikt als tussenboot tijdens drukte of reserve boot als de Texelstroom onderhoud nodig heeft. De Dokter Wagemaker is qua capaciteit bijna net zo groot als zijn opvolger. Het schip kan 1750 passagiers en 320 auto’s vervoeren.

Tijdens de overtocht is het mogelijk om op het bovendek gebruik maken van het restaurant, toilet en tal van verschillende zitplaatsen. In de winter is het bovendek heerlijk verwarmt en kan je met een warme chocolademelk genieten van de warme overtocht en het unieke winterse zee uitzicht buiten. In de zomer is het ook heerlijk om op het balkon of dakterras plaats te nemen om van de lucht, zee en het uitzicht te genieten.

Het restaurant op de boot is van alle gemakken voorzien, van een lekker bakje koffie met echt Texelse koek of gebak tot en met  een complete lunch met soep en lekkere broodjes, alles om te genieten is verkrijgbaar. Ook zijn er leuke Texel souvenirs te krijgen om de overtocht onvergetelijk te maken.

Zodra de TESO boot Texel nadert wordt er omgeroepen om weer plaats te nemen in het voertuig zodat je ruim op tijd bent als de boot arriveert. Zodra de deuren op het schip open gaan is het wachten op groen licht van het stoplicht om de boot af te rijden, waarna je vakantie op Texel kan beginnen!

Wat te doen na de overtocht

Na de boot overtocht met TESO wat leuks doen?

Bekijk onze tips

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp