Cinema Texel

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Musea Texel
Winkels op Texel
Activiteiten Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Cinema Texel - Texel Informatie

Cinema Texel

Een bioscoop op Texel? Sommige mensen verwachten het misschien niet, maar Texel heeft een uitstekende bioscoop: Cinema Texel, met de beste nieuwe films. En door z’n kleinschaligheid is het er ook nog heel gezellig én comfortabel. Tijd genoeg in de vakantie, dus waarom niet een middag of avond naar de film?
Deel deze pagina

Dé bioscoop van Texel

Cinema Texel, de enige bioscoop van Texel bevindt zich aan de Gravenstraat 33, aan de rand van het centrum van Den Burg. Het pand op zich is al bijzonder, het stamt nog uit de tijd van de VOC op Texel en is mooi bewaard gebleven. De gouden kikker op de gevel verwijst naar lang vervlogen tijden, toen in dit gebouw een herberg was gevestigd met de naam De Vergulde Kikker. Vóór de bioscoop is een gezellig plein met een terras. Een mooie en rustige plek om te zitten omdat het net uit de drukte is van de markt en het centrumplein De Groeneplaats maar toch midden in het centrum zit.

De eigenaar van Cinema Texel bezit meerdere bioscopen en heeft zich al vroeg toegelegd op digitale projectie. Daardoor is hij, vaak in tegenstelling tot andere kleinere bioscopen in Nederland, in staat om films vaak al in de eerste weken na verschijnen naar de bioscoop op Texel te halen. Mede door het goede aanbod van films trekt de bioscoop meer dan 40.000 bezoekers per jaar. Texelaars, maar zeker ook veel toeristen. Voor veel bezoekers aan ons eiland is de vakantie op Texel niet compleet zonder een avondje doorbrengen bij Cinema Texel.

Er zijn twee zalen, met comfortabele stoelen en veel beenruimte. Hier zit je echt lekker. Bovendien zijn geluid en beeld van topkwaliteit, ook niet onbelangrijk. Leuk is dat je in de pauze reclames van de Texelse middenstand voorbij ziet komen, dat is dan wel weer lekker ouderwets. En wie vooraf of in de pauze iets wil eten of drinken, kan terecht in het gezellige (eet)café. Of bij mooi weer op het terras. Er worden maaltijden geserveerd en natuurlijk koffie, drankjes, ijs, snoep en popcorn. Alles wat je van een bioscoop mag verachten.

Het bioscoop programma staat op cinematexel.nl, waar ook online kaartjes gereserveerd kunnen worden. Maar even binnenlopen om te reserveren tijdens het winkelen in Den Burg is natuurlijk ook een goed idee.

Cinema Texel

Gravenstraat 33
1791 CJ
Den Burg

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp