Stokerij Texel

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
Hotels op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Evenementen
Musea Texel
Winkels op Texel
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Stokerij Texel

Sinds een aantal jaren is de interesse naar regionaal geproduceerde producten enorm gegroeid. Jaco Spek en Kees Groenewoud hebben hierop ingespeeld door de oprichting van Stokerij Texel. Allebei hebben zij een passie voor Texel en een liefde voor kwalitatieve lokale producten. De ingrediënten die zij gebruiken voor hun producten, zijn zoveel mogelijk afkomstig van Texel. Stokerij Texel creëert met plezier de lekkerste alcoholische dranken.
Deel deze pagina

Gedestilleerde dranken van Stokerij Texel

De interesse naar regionale geproduceerde producten is sinds een aantal jaren enorm gegroeid. Jaco Spel en Kees Groenewoud startte mede daardoor Stokerij Texel. Zij hebben allebei een passie voor Texel en een liefde voor kwalitatieve lokale producten. Samen produceren zij met plezier de lekkerste alcoholische dranken gemaakt van zoveel mogelijk lokale ingrediënten.

Lokale ingrediënten
Stokerij Texel gebruikt voor hun drank zoveel mogelijk lokale en agrarische ingrediënten.
Zo wordt de alcohol, de basis van de dranken, zoveel mogelijk gewonnen uit Texels graan. Tijdens de productie van de alcohol, wordt het zetmeel door enzymen omgezet in vergistbare suikers. De smaak van TX Gin wordt verrijkt door geurige vlierbloesem en oranjebessen van duindoorn. Beiden afkomstig van het eiland en geven de gin een smaakvol karakter!

Aged Gin en Wodka
De exclusieve gin van Stokerij Texel is de Ocean Aged TX. Deze gin is gelagerd op eikenhouten bordeaux vaten en daarnaast gezeild naar de Cariben en terug. Ga je liever voor een TX Wodka? Stokerij Texel heeft een kleine hoeveelheid Texelse cranberry’s toegevoegd die voor een lichte frisse toon zorgen. Deze cranberry komt sinds een lange tijd op enkele plekken in de Texelse duinen voor.

Rondleidingen
Mocht je benieuwd zijn naar hoe de dranken gestookt worden, dan is het mogelijk om een rondleiding te krijgen bij Stokerij Texel. Tijdens de rondleiding kun je dranken proeven, kruiden ruiken en het productieproces zien. De rondleidingen kunnen geboekt worden bij evenementenbureau’s op Texel.

Stokerij Texel

Slotskolk 22C
1794 BG
Oosterend

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp