Schapenboerderij Texel

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
TEXEL
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars
Natuur Texel
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Evenementen
Musea Texel
Winkels op Texel
Activiteiten Texel

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Schapenboerderij Texel

Texel is een echt schapeneiland. Zo veel als vroeger zijn het er niet meer, maar nog steeds telt ons eiland enorme aantallen van deze wollige viervoeters. In het voorjaar worden bijna 25.000 lammetjes geboren. In totaal grazen dan bijna 38.000 schapen op Texel. Ter vergelijking: het aantal menselijke inwoners schommelt al vele jaren tussen de 13.500 en 14.000.
Deel deze pagina

Lammetjes knuffelen bij Schapenboerderij Texel

Lieve jonge lammetjes knuffelen op kan Texel, ze zijn zo schattig. Je kan het hele jaar lammetjes knuffelen en op schoot nemen bij Schapenboerderij Texel.
Op de schapen boerderij, op de flanken van de Hoge Berg, kom je op een leuke manier alles te weten wat je maar over de schapenhouderij wilt weten. Boer Hans Witte, zoon Lennart en dochter Mariska houden hier maar liefst 25 verschillende schapenrassen. Van het vroege voorjaar tot en met eind oktober komen op de boerderij bijna dagelijks lammetjes ter wereld. Als bezoeker kun je dat van dichtbij bekijken, terwijl de boer uitleg geeft. Kinderen die dat leuk vinden, mogen een lammetje op schoot nemen om mee te knuffelen.

Schapen drijven op de boerderij
Op Schapenboerderij Texel kun je je voor een bescheiden entreebedrag urenlang vermaken. In de zomer zijn er dagelijks demonstraties met Australian working kelpies, speciale schapenhonden die helpen bij het bij elkaar houden en opdrijven van de kudde schapen. In de drie eeuwen oude stolp draait een film over de schapenhouderij.
Ook voor kinderen is er van alles te doen. Er is een springkussen, een kabelbaan en ze mogen even op de tractor of de heftruck. Kan papa of mama daar gelijk een foto van maken. En welke stoere jongen of meid vindt het niet leuk om even lekker door het stro te rollen? Een echte kinderboerderij heeft de familie Witte niet, maar evengoed vind je er een bonte verzameling aan dieren: van kippen tot konijnen, van geiten tot varkens en een ezeltje.

Genieten tussen de dieren
Bij Schapenboerderij Texel maken ze er geen enkel probleem van als je je eigen eten en drinken meeneemt. Je mag er zelfs van genieten op de speciale picknickbanken die op het erf staan. Voor wie geen zin heeft om zelf van alles mee te nemen, is er een gezellige koffiehoek, waar je terecht kunt voor koffie, thee, limonade, koek en snoepgoed.
Er is een speeltuin met tractoren en skelters, op het terrein is ook een springkussen.
Kom bij Schapenboerderij Texel, op de flanken van de Hoge Berg. Je komt er op een leuke manier alles te weten over de schapenhouderij, schapen en lammetjes.

Schapenboerderij Texel

Pontweg 77
1791 LA
Den Burg

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp