Paracentrum Texel

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Musea Texel
Winkels op Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Paracentrum Texel

Veel mensen dromen ervan eens in hun leven een parachutesprong te maken, maar hebben geen tijd, geld of zin om daarvoor eerst een langdurige cursus te volgen. Bij Paracentrum Texel bieden ze dé oplossing: de tandemsprong.
Deel deze pagina
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Prachtig uitzicht over Texel en het wad

De tandemsprong is de meest eenvoudige manier om kennis te maken met parachutespringen. Je hoeft er bijna niets voor te doen, een gezonde dosis durf en motivatie volstaat. Op de grond, op het Texelse vliegveld, krijg je een korte instructie. Dan stap je in het vliegtuig en word je vastgekoppeld aan je instructeur, ook wel de tandemmaster genoemd. Op een hoogte van ten minste drie kilometer schuift de deur open en laten jullie je samen uit het vliegtuig vallen. Terwijl het eiland onder je zich als een panorama ontvouwt, raas je met een snelheid van zo’n 200 kilometer per uur naar beneden.

Extra grote parachute
Na ongeveer een halve minuut opent zich boven je hoofd een extra grote parachute, waarna je voor je gevoel bijna stil hangt. Zacht als een veertje, hangend aan je tandemmaster, zweef je terug naar de grond. Vlak voor familie, vrienden en andere toeschouwers maak je ten slotte een rustige landing.
Paracentrum Texel heeft de tandemsprong in twee soorten. Het verschil zit ‘m in de afspringhoogte. Bij de standaard skydive spring je vanaf 9.000 voet (ongeveer 3 kilometer) en duurt de vrije val zo’n dertig seconden. Bij de extreme skydive gaat het vliegtuig door naar 13.000 voet (bijna 4 kilometer) en val je een minuut voordat de parachute opengaat. In beide gevallen kun je een cameraman of –vrouw inhuren om foto’s of een video van je sprong te laten maken.

Rondvlucht
Ben je wat minder avontuurlijk ingesteld, dan kun je Texel ook vanuit de lucht ontdekken met een rondvlucht. Van boven heb je een fraai zicht over het eiland, de Wadden- en de Noordzee. Onderweg legt de piloot uit wat je ziet: de vuurtoren, de dorpen, De Slufter, de visserijhaven en al die andere bezienswaardigheden. In overleg is het ook mogelijk om over je vakantieaccommodatie te vliegen.
Een vlucht duurt ongeveer vijftien minuten en wordt verzorgd met kleine vliegtuigjes van Tessel Air, een zusterbedrijf van Paracentrum Texel. Vind je een kwartier te kort, dan kun je ook langer vliegen, bijvoorbeeld naar de andere Waddeneilanden of de Kop van Noord-Holland. Een attractie zijn ook de zandbanken met zeehonden aan de noordkant van het eiland.

Meer van dit op Texel

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp