Texel Zoo

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Musea Texel
Winkels op Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Met ruim 40 dierensoorten en meer dan 350 vogels is dierenpark Texel Zoo in polder Het Noorden (vlakbij Oosterend) een attractie van formaat. Met onder meer een vlindertuin, een vogeltuin en een spectaculaire roofvogelshow ben je er niet zomaar uitgekeken.
Deel deze pagina
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

De vogels en vlinders van Texel Zoo

Texel Zoo is geen dierentuin van het formaat Artis of Burgers’ Zoo, maar ondanks de bescheiden schaal vind je er een opvallend verrassende dierenpopulatie. In de vlindertuin fladderen de prachtigste exoten rond en ook de vogels die vrij rondvliegen in de vogeltuin zijn zeer de moeite waard. In het oog springt onder meer de roodkuiftoerako, een vogel met een opvallend rode kuif en mooie kleuren.

Roofvogels
Op het buitenterrein wonen uilen, arenden, buizerds en andere grote en kleine roofvogels. Je kunt ze er van dichtbij bekijken. Van dinsdag tot en met zondag worden speciale roofvogelshows gehouden (aanvang 14.00 uur).

Texel Zoo is voortgekomen uit het in 1994 gestichte Tuincentrum Eureka. Niet om ze te verkopen, maar uit liefhebberij en als extra attractie breidde de eigenaar het bedrijf uit met steeds meer diersoorten. Eerst met vogels, daarna met vlinders en ten slotte ook met roofvogels. Bezoekers reageerden zo enthousiast dat de dierenafdeling steeds meer de overhand kreeg en de oorspronkelijke functie op de achtergrond raakte.

In 2016 namen Martijn Padberg en Mariëlle Blauw het tuincentrum over en besloten ze het definitief om te bouwen tot dierenpark. Allebei hadden ze al veel ervaring met en een grote passie voor dieren. Zo werkte Mariëlle als dierverzorger bij Ecomare en trainde Martijn al jaren roofvogels. Voor de bedrijfsovername werkten ze samen in de dierverzorging bij Eureka.
De twee hebben er veel aan gedaan om hun droom uit te laten komen. De verblijven van de dieren werden vergroot, het aantal diersoorten werd uitgebreid en er kwamen meer biotopen. Ook werd flink geïnvesteerd in verduurzaming. Zo wordt het bedrijfsgebouw CO2-neutraal verwarmd.

Dierenwelzijn
Texel Zoo is aangesloten bij de Vereniging Dier en Park in Nederland en betrokken bij verschillende Europese fokprogramma’s voor de instandhouding van soorten en het vergroten van kennis. Het dierenwelzijn staat bij Texel Zoo voorop. Martijn en Mariëlle creëren biotopen met dieren die ook in het wild samenleven.

Meer van dit op Texel

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp