Voedselbos Texel

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Musea Texel
Winkels op Texel
Activiteiten Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Voedselbos Texel

Tussen Den Burg en Oudeschild ligt Voedselbos Texel. Op ruim zes hectare land vind je hier vele bloemen, fruit en groente. Het leuke hiervan is dat je deze zélf mag komen plukken! Voedselbos Texel is een Texels familiebedrijf dat zorgt voor een samenkomst van fruitproductie en biodiversiteit.
Deel deze pagina

De smaak van het eiland

Met mooi weer op Texel, is een bezoekje Voedselbos Texel een uitstekend uitje. Wandel door de kassen en velden en pluk een mooi bosje bloemen of heerlijke Texelse groente en fruit. Van aardbeien tot snoeptomaatjes: er een ruime keuze! Proef de smaak van het eiland in Voedselbos Texel.

Texels familiebedrijf
In 1994 is Voedselbos Texel opgericht door Trudy en Willem Boersen en inmiddels is het familiebedrijf overgenomen door de tweede generatie. Om Voedselbos Texel ook voor de derde generatie te kunnen achterlaten, wordt er geïnvesteerd in duurzaamheid. Bovendien zorgt de biodiversiteit voor een toenemende productie van gewassen.

Overdekt terras
Zin in een heerlijk zelfgemaakt stukje taart? Neem plaats op het overdekte terras dat zich bevindt in de kas. Ook kun je hier terecht voor lekkere smoothies, ijsjes en verfrissende drankjes.

Een echt Texels product
Neem de smaak van Texel mee naar huis met een écht Texels product. In de boerderijwinkel vind je een breed assortiment van producten van Texelse bodem. Zo wordt er Texelse jam verkocht van fruitsoorten uit het voedselbos, maar ook lekkere koeken en siropen. Laat anderen kennismaken met wat het eiland te bieden heeft door een cadeaupakket te geven.

Voor de kleintjes
Bewandel het kabouterpad met een heuse kaboutermuts, terwijl je op zoek gaat naar dieren in planten. Voor de kleintjes is er van alles te beleven in het voedselbos. Daarbij is er een zandbak en miniboerderij met kippen, lammetjes en schapen. De stoere kids kunnen met jeep skelters door het bos rijden en de creatievelingen kunnen een vogelhuisje maken.

Voedselbos Texel

Middellandseweg 4
1792 CG
Oudeschild

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp