Ecomare

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Musea Texel
Winkels op Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Zeehondenopvang op Texel

Ecomare is bekend door de zeehondenopvang, maar het museum nabij De Koog biedt de bezoekers veel meer. De imposante aquaria en de wisselende exposities zorgen ervoor dat u als bezoeker voorlopig nog niet buiten staat.
Deel deze pagina
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Ecomare, zeehonden opvang en museum op Texel

Van oudsher worden in Ecomare op Texel zeehonden opgevangen. In de tijd dat het slecht was gesteld met de zeehondenstand in de Waddenzee was de opvang bittere noodzaak. Hoewel het nu weer goed gaat met de gewone en grijze zeehonden bij Texel in de Waddenzee, worden nog steeds huilers, jonge zeehonden die hun moeder zijn kwijtgeraakt, opgevangen. De jonge dieren worden weer op krachten gebracht en zodra ze sterk genoeg zijn uitgezet op het Texelse wad. Er is echter ook een groep zeehonden die vast woont in zeehondenopvang Ecomare. U kunt ze van dichtbij bewonderen en meerdere keren per dag het voeren bijwonen.

Zeeaquarium
Tientallen soorten vissen, schelpdieren, zeesterren en schaaldieren leven in het zeeaquarium van Ecomare Texel. U kunt ze van dichtbij zien en via interactieve presentaties komt u meer te weten over het Waddengebied en haar bewoners. U kunt buiten ook een kijkje nemen bij de vogelopvang.

Exposities
Museum Ecomare heeft vaste en wisselende exposities over onderwerpen die samenhangen met de zee en het wad. Indrukwekkend is de Walviszaal, waarin je bijvoorbeeld kunt ontdekken hoe groot walvissen zijn en hoe hun skelet er uitziet.

Duinpark
Rond Ecomare kunt u genieten van een wandeling door het duinpark. Vanuit Ecomare worden ook diverse excursies georganiseerd en in het seizoen en tijdens schoolvakanties zijn er diverse extra activiteiten voor kinderen.

 

 

Meer van dit op Texel

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp