Bakker Timmer

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Texels eten en drinken
Restaurants Texel
DOEN
Musea Texel
Winkels op Texel
Activiteiten Texel
Evenementen
TEXEL
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Bakker Timmer

Dagelijks staat de Echte Bakker Timmer voor je klaar met heerlijk gebak, ovenvers brood en de lekkerste hartige snacks. Met vier bakkerswinkels is Echte Bakker Timmer de grootste bakkerij van Texel. Waar mogelijk worden in de bakkerij Texelse ingrediënten gebruikt, zoals appels afkomstig van plaatselijk fruitbedrijf Molenbuurt. Ook voor typisch Texelse specialiteiten kun je terecht bij Echte Bakker Timmer, zoals een Hoornderring, Schapenboetjes of Soete Tesselaar.
Deel deze pagina

Winkels o.a. in De Koog en Den Burg.

Winkels & tearooms
Met zo’n vier winkels, is Echte bakker Timmer de grootste bakker op Texel. Zo zijn er bakkerswinkels in Cocksdorp, De Koog, Oudeschild en in Den Burg. Bij de laatste drie genoemde, bevindt zich ook een tearoom. Hier kun je heerlijk zitten en genieten van de vers gemaakte producten van Echte Bakker Timmer. Bij mooi weer kun je vanaf het ruime terras de reuring op straat bekijken.

Texelse specialiteiten en ingrediënten
De Texelse zachte speculaas, schapenboetjes, Hoornderring en Soete Tesselaar. Stuk voor stuk zijn ze heerlijk. De recepten worden zorgvuldig geheimgehouden en van vader op zoon doorgegeven. Waar mogelijk worden in de bakkerij Texelse ingrediënten gebruikt. Zo worden de appels voor de appelflappen geleverd door fruitbedrijf Molenbuurt.

Bakkersgilde
Echte Bakker Timmer is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Dit kwaliteitslabel wordt toegekend aan bakkerijen die aan de strenge eisen van dit keurmerk voldoen. Regelmatig brengen keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum verrassingsbezoeken aan de aangesloten bakkerijen om de service, hygiëne, presentatie en uitstraling te beoordelen.

Ambachtelijk
Hoewel het bakken van brood natuurlijk niet meer te vergelijken is met het vroegere bakkersambacht, is de werkwijze wel ambachtelijk. De tarwe wordt verbouwd door Texelse boeren en door molen De Traanroeier in Oudeschild gemalen en naar de bakkerij gebracht. Bakkerij Timmer is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. In 1910 werd de bakkerij opgericht in Oosterend en inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer.

Experimenten
De bakkers van Timmer komen regelmatig met nieuwe broodjes. In rustige tijd wordt met smaken geëxperimenteerd en zien nieuwe zoete of hartige broodjes het daglicht. Regelmatig vallen producten van de Texelse bakkerij in de prijzen bij nationale wedstrijden.

Bakker Timmer

Hogerstraat 4
1791 CH
Den Burg

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp