Sop-Speedy
De perfecte plek om zeehonden te kijken Je stapt aan boord in de pittor...
Echte bakker Timmer is de grootste bakker op Texel en écht een begrip. Wie een bezoekje aan het eiland brengt, haalt geheid wat lekkers bij deze bakker. Zo zijn er bakkerswinkels in meerdere Texelse dorpen, waaronder De Cocksdorp, Den Burg, De Koog en Oudeschild. Daarbij kun je met lekker weer heerlijk vertoeven op het terras.
Winkels & tearooms
Met zo’n vier winkels, is Echte bakker Timmer de grootste bakker op Texel. Zo zijn er bakkerswinkels in Cocksdorp, De Koog, Oudeschild en in Den Burg. Bij de laatste drie genoemde, bevindt zich ook een tearoom. Hier kun je heerlijk zitten en genieten van de vers gemaakte producten van Echte Bakker Timmer. Bij mooi weer kun je vanaf het ruime terras de reuring op straat bekijken.
Texelse specialiteiten en ingrediënten
De Texelse zachte speculaas, schapenboetjes, Hoornderring en Soete Tesselaar. Stuk voor stuk zijn ze heerlijk. De recepten worden zorgvuldig geheimgehouden en van vader op zoon doorgegeven. Waar mogelijk worden in de bakkerij Texelse ingrediënten gebruikt. Zo worden de appels voor de appelflappen geleverd door fruitbedrijf Molenbuurt.
Bakkersgilde
Echte Bakker Timmer is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Dit kwaliteitslabel wordt toegekend aan bakkerijen die aan de strenge eisen van dit keurmerk voldoen. Regelmatig brengen keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum verrassingsbezoeken aan de aangesloten bakkerijen om de service, hygiëne, presentatie en uitstraling te beoordelen.
Ambachtelijk
Hoewel het bakken van brood natuurlijk niet meer te vergelijken is met het vroegere bakkersambacht, is de werkwijze wel ambachtelijk. De tarwe wordt verbouwd door Texelse boeren en door molen De Traanroeier in Oudeschild gemalen en naar de bakkerij gebracht. Bakkerij Timmer is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. In 1910 werd de bakkerij opgericht in Oosterend en inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer.
Experimenten
De bakkers van Timmer komen regelmatig met nieuwe broodjes. In rustige tijd wordt met smaken geëxperimenteerd en zien nieuwe zoete of hartige broodjes het daglicht. Regelmatig vallen producten van de Texelse bakkerij in de prijzen bij nationale wedstrijden.