Ijsboerderij Labora

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
DOEN
Evenementen
Musea Texel
Winkels op Texel
Activiteiten Texel
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Een lekker ambachtelijk ijsje van de boerderij, wie wil dat niet? IJsboerderij Labora is inmiddels een begrip op Texel. Niet alleen vanwege het heerlijke ijs, maar ook omdat een bezoek aan de ijsboerderij een heel leuk uitje is.
Deel deze pagina

Een Texels ijsje van ijsboerderij Labora

De medewerkers van Labora maken het ijs zelf. Van melk van de koeien op de boerderij en met alleen natuurlijke ingrediënten, liefst van het eiland. Behalve heerlijk roomijs in allerlei smaken, bereidt Labora ook sorbetijs van vers fruit, onder meer met Texelse aardbeien van De Reuze Aardbei, én soja-ijs, gezoet met stevia. Het sorbetijs is geschikt voor mensen die geen zuivel mogen, het soja-ijs voor mensen met diabetes.

Om even de smaak te pakken te krijgen: wat te denken van Hoky Poky (met caramelblokjes), oma’s appeltaartijs, straciatella of Texelse boerenjongens? Of van ijs met mascarpone en amarenakersen, biscotto (met biscuit en chocolade) of Texelse jutter? En zo zijn er minstens zestien smaken te proeven op deze leuke en gezellige ijsboerderij, die op zichzelf al een bezoekje waard is. Kinderen kunnen er heerlijk spelen op de vele speeltoestellen, waaronder trampolines. Hun ouders zitten er intussen lekker te genieten van de rust en de stilte. Én van het uitzicht over het boerenland, waar de koeien acht maanden per jaar vrij ronddartelen. Geen wonder dat het ijs van de melk van deze dartele dames zo lekker is. Ook een aanrader is de kinderboerderij, met onder meer hertjes, schapen en kippen. En wie het leuk vindt kan de melkrobot bezoeken.

Het ijs van Labora is behalve op de boerderij ook verkrijgbaar op veel andere plekken op het eiland, waaronder verschillende restaurants. En ook bijvoorbeeld bij het IJsboerinneke, dat in het seizoen met haar ijskar in het bos langs de Jan Ayeslag staat, aan de zuidkant van het eiland.

IJsboederij  Labora is dagelijks open van half februari tot eind oktober, in voor- en naseizoen van 12 tot 18 uur, van mei tot en met augustus van 11 tot 20 uur.

Ijsboerderij Labora

Hollandseweg 2
1795 LE
De Cocksdorp

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp