Texeler

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Musea Texel
Winkels op Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Texel staat bekend om haar vele schapen en er zijn zelfs meer schapen dan inwoners op het eiland. De schapenwol van de Texelse schaap heeft een unieke kwaliteit. Bedrijf TexelWool maakt hiervan de fijnste producten en groeide uit van klein atelier tot gemoderniseerd bedrijf. De producten van TexelWool wordt verkocht tot over de grenzen.
Deel deze pagina
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Slaapcomfort met Texelse schapenwol

Texeler
Texel en schapen: Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De wol van het Texelse schaap is erg geliefd door haar goede eigenschappen. Het bedrijf Texeler verwerkt de schapenwol in dekbedden en matrassen. Dit gebeurt in de eigen fabriek in het dorpje Oudeschild. De producten van Texeler worden verkocht tot over de grenzen.

De Texelaar
Tegenwoordig lopen er zo’n vijftien duizend schapen rond op Texel en zijn er op het eiland zelfs meer schapen dan inwoners. De meeste schapen zijn Texelaars, het beroemde stamboekschaap dat wereldwijd bekend is vanwege de vleeskwaliteit. Sinds 1909 is de beschrijving van het ras vastgelegd in het Texelse Schapenstamboek.

Uniek Texels wol
Al eeuwen spelen schapen een belangrijke rol voor de welvaart van Texel. Zo zorgden de schapen in vroegere tijden voor de productie van vlees, melk kaas en wol. Al snel hadden de inwoners door dat de wol van hun eigen Texelse schapen over goede eigenschappen beschikt: ’s winters houdt de wol je warm en ’s zomers koel. De wolvezel is licht en zorgt voor ventilatie. Ook wordt aan de zachte scheerwol een helende werking toegedicht. Het wolvet, lanoline, en de warmte werken verlichtend bij klachten als spierpijn of gewrichtspijn.

Van atelier tot modern bedrijf
Texeler is het bedrijf achter bekende merken als Texeler, TexelWool, Texeler Matrassen en Waddendons. Wat ooit begon als een klein atelier waar handmatig dekbedden werden gevuld met Texelse schapenwol, is uitgegroeid tot een modern bedrijf waar dagelijks tientallen dekbedden van de band rollen. Hoewel het proces gemoderniseerd is, is de schapenwol nog steeds van dezelfde goede kwaliteit In de vele decennia dat het bedrijf bestaat, is voortdurend onderzocht hoe de producten verder verbeterd konden worden en welke nieuwe producten een waardevolle toevoeging zouden kunnen bieden.

Gunstige eigenschappen
Texeler maakt behalve dekbedden ook onderdekens, kussens en matrassen van echt Texelse schapenwol. De gunstige eigenschappen van schapenwol komen ook in de matrassen en onderdekens goed tot hun recht. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld, waardoor je rustiger slaapt en fitter wakker wordt.

Meer van dit op Texel

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp