Texel Culinair

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Musea Texel
Winkels op Texel
Evenementen
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

24 sep. 2022 t/m 25 sep. 2022

Texel Culinair

Wie van lekker eten en drinken én gezelligheid houdt, doet er goed aan dit smaakvolle evenement in z’n agenda te zetten. Meer dan dertig Texelse restaurants, brasseries, eetcafés, strandpaviljoens, cateraars en lokale producenten presenteren zich drie dagen lang met hun beste smaakcombinaties. Veel aandacht wordt daarbij besteed aan het gebruik van lokale producten. En daar heeft Texel er inmiddels flink wat van! Texels lams- en rundvlees, waddengarnalen, -kokkels en -oesters, zilte groenten, shiitake, artisjokken en asperges van eigen eiland én natuurlijk een keur aan Texelse likeuren en bieren. Steeds meer boeren en producenten leggen zich toe op eigen eilandproductie. De deelnemers aan Texel Culinair maken er met veel plezier tongstrelende gerechten van. En de bezoekers – inmiddels zijn dat er zo’n 15.000 per editie – kunnen een weekend lang proeven van al dat lekkers.

Aan het evenement is een wedstrijdelement verbonden. De koks strijden om de prijzen in vier categorieën: Restaurant, Eetcafé, Diversen & Catering en Wereldkeuken. En gestreden wórdt er, want winnen op Texel Culinair levert een jaar lang mooie promotie op: Winnaar van Texel Culinair editie…

Iedere editie wordt de deelnemende koks ook gevraagd om een zogenoemd Kwekertje te bereiden. De naam is afgeleid van de hoofdsponsor, levensmiddelengroothandel De Kweker. Het Kwekertje moet worden bereid van voorgeschreven lokale ingrediënten en mag slechts 1 Kôgertje kosten. Het Kôgertje is het ‘wettelijk’ betaalmiddel op Texel Culinair: 1 Kôgertje = 2 euro. Zo werden al eens Kwekertjes bereid met zilte groenten en stonden tijdens een andere editie Texels rundvlees en VOC-kruiden centraal.

Naast lekker eten en drinken is er op Texel Culinair ook op het gebied van entertainment van alles te beleven. Er zijn optredens van straatartiesten en kinderen kunnen als amateurkok in spe hun eigen culinaire kunsten vertonen.

Dus: liefhebber van lekker eten én op Texel tijdens Texel Culinair? Kom ‘Proeven op sien Tessels’!

24 sep. 2022 t/m 25 sep. 2022

16:00 - 18:00

Gratis toegang

Dorpstraat De Koog

De Koog

http://www.texelculinair.nl

Meer van dit soort Texel agenda punten

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp