Restaurant Havenzicht

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Appartementen / Chalets op Texel
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Evenementen
Musea Texel
Winkels op Texel
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Restaurant Havenzicht

Aan de pittoreske haven van Oudeschild bevindt zich hotel-restaurant Havenzicht. Bij Havenzicht kun je terecht voor een betaalbare traditionele maaltijd of een heerlijk drankje op het terras. De gerechten zijn veelal biologisch en bereid met zoveel mogelijk streekproducten. De ligging van het restaurant is uniek en biedt een prachtig uitzicht over de haven en de Waddenzee.
Deel deze pagina

Diner met uitzicht over de waddenhaven

Gelegen aan de nostalgische haven van Oudeschild bevindt hotel-restaurant Havenzicht. Het ligt op één van de mooiste plekjes op het eiland, gezien je een prachtig en uniek uitzicht hebt over het water waar de kotterschepen aan- en afmeren. Je kunt bij Havenzicht terecht voor zowel een overnachting als een maaltijd of lekker drankje.

Traditionele gerechten
Het familierestaurant staat al ruim een eeuw bekend om haar gemoedelijke en huiselijke sfeer. Neem plaats voor heerlijke traditionele gerechten, zoals perfect gebakken of gestoofde vis of een ambachtelijk bereid stukje vlees van topkwaliteit. Ook voor vegetariërs staan er smakelijke gerechten op de kaart. Alle gerechten zijn goed betaalbaar en bereid met verse biologische producten. Waar mogelijk zijn de ingrediënten afkomstig van het eiland. Zo wordt de vis lokaal gevangen met duurzame visserij.

Historie
De geschiedenis van Havenzicht is turbulent. Het restaurant werd in 1909 gekocht door overgrootvader Thijs Bakker toen het nog ‘’t Schippershuus’ heette. Dat stond naast het huidige hotel-restaurant, half in de dijk. Toen alle dijken op deltahoogte gebracht moesten worden, werd in 1934 het restaurant opnieuw gebouwd. Het nieuwe pand was geen lang leven beschoren: aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw stuk geschoten en brandde het tot aan de grond af. De volgende generatie Bakker, Johan Dirk en echtgenote Marie, hebben het restaurant in 1948 herbouwd. Inmiddels is Havenzicht in handen van de vierde generatie: Ruud en Tineke Bakker.

Hotel
Naast het restaurant, beschikt Havenzicht over twee luxe hotelkamers en bieden comfort en luxe. Hotelkamer ‘Schapenboet’ heeft een landelijke uitstraling en doet denken aan het oude Texel: groene weilanden, tuinwallen en schapenboeten. De zachte aardetinten en frisgroene kleuren, zorgen voor een prettige en rustige sfeer. Daarentegen heeft hotelkamer ‘Strandhuis’ een vakantieachtige uitstraling met haar zee blauwe meubels en kustaccesoires. Beide kamers zijn ruim opgezet en bieden een prachtig panoramisch uitzicht over de haven en de Waddenzee.

Restaurant Havenzicht

Haven 6
1792 AE
Oudeschild

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp