Restaurant Bij Kogerstaete
Vega, vis en vlees Waar heb jij vandaag zin in? Voor een ieder zit er w...
Laat je verrassen bij BOSQ! Met zorg en passie worden de meest culinaire én smaakvolle gerechten voor je geserveerd. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van Texelse ingrediënten waardoor je de smaak van het eiland ervaart. Geniet van een bijpassende wijn van de uitgebreide wijnkaart, waarbij de gastheren en -vrouwen je graag adviseren!
Aan de rand van het bos
Chefkok Robin Koenen en zijn (gast)vrouw Marlies ontvangen hun gasten op een bijzondere locatie. BOSQ is gevestigd aan het rand van het Texelse bos, met uitzicht over de weilanden en in de verte het witte kerkje van Den Hoorn. Daarbij kun je met mooi weer plaatsnemen op het gezellige terras.
De Texelse en mediterrane keuken
Robin heeft een heel eigen opvatting van koken. Zo laten ‘echt Texelse’ producten als garnalen, kokkels en lamsvlees zich volgens hem uitstekend combineren met de mediterrane keuken. ‘Het is leuk om de smaken van verschillende keukens te combineren.’
Dat betekent dat hij graag over zijn eigen horizon heen kijkt. Het vlees dat Robin bereidt, komt veelal van Texel en de vis, schelp- en schaaldieren zijn gevangen in de wateren rond het eiland. Maar de kruidenmelanges en olijfoliën waarmee hij werkt, komen van ver. Daarnaast is Robin een liefhebber van het culinaire leven rond de Middellandse Zee. ‘De mediterrane keuken staat voor pure smaken, niet al te ingewikkelde bereidingen en vaak maar een paar ingrediënten. Het zijn de combinaties die het ‘m doen.’
Gevarieerd diner
Opvallend is dat de menukaart bij BOSQ geen onderscheid maakt tussen voor- en hoofdgerechten. De gerechten zijn niet al te groot, zodat je er meerdere kunt bestellen en daardoor ook meer variatie hebt. De gerechten zijn niet alleen zeer smaakvol, maar zien er ook nog eens prachtig opgemaakt uit. BOSQ krijgt daarbij stee. Dat geldt niet alleen voor de groeiende kring vaste gasten, maar ook voor vakgenoten. Zo werd zijn bedrijf in 2018 door de culinaire gids ‘Lekker’ opgenomen in de top 500 van beste Nederlandse restaurants.
Brunch of high tea
Behalve voor je een diner, kun je bij BOSQ heel goed gerecht voor een lunch, een ‘boozy’ brunch of een high tea. De wijnkelder is ingericht voor ‘private dining’, voor groepen van vier tot twaalf personen.
Bekijk hier de menukaart:
Bekijk de menukaart