Theater & Restaurant De Toegift

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Texels eten en drinken
Restaurants Texel
DOEN
Evenementen
Musea Texel
Winkels op Texel
Activiteiten Texel
TEXEL
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars
Natuur Texel

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

De Toegift

Al dertig jaar heeft Texel een eigen theater-restaurant, De Toegift@Klif 12 in Den Hoorn, waar inmiddels bijna alle groten van het Nederlandse cabaret wel eens hebben opgetreden. Van eigen makelij is het Theater Diner, waarbij de medewerkers niet alleen een smakelijk diner verzorgen, maar tussen de gangen door ook zelf op het podium staan met een lied of sketch.
Deel deze pagina

Theater Diner: een avondvullend programma

De Toegift @Klif 12 werd in 1988 gesticht als Klif 12. Initiatiefnemer was Cor van Heerwaarden. Sceptici dachten dat een theater in zo’n kleine gemeenschap geen bestaansrecht had, maar de bevlogen Cor bewees zijn gelijk. Youp van ’t Hek, Freek de Jonge, Jochem Myjer, Brigitte Kaandorp: je kunt bijna geen cabaretier van naam noemen die niet in dat sfeervolle theatertje heeft gestaan.

Try-out
Ook Pieter Derks, Ronald Snijders en andere aanstormende talenten treden graag in Den Hoorn op. Ze doen dat vaak aan het begin van hun tournee, om met een try-out uit te vinden wat het publiek van hun nieuwe show vindt. Niet zelden knopen ze er een paar dagen Texel aan vast om uit te waaien op het strand of er in alle rust inspiratie op te doen.

Sinds 2017 zijn Berry Lussenburg en Jeroen Ras de eigenaren van De Toegift@Klif 12. Als cabaretier was Berry er kind aan huis. Hij speelde al zijn zes avondvullende programma’s op Texel en was ook een vaste deelnemer aan Broadway, het tweejaarlijkse huiskamerfestival in Den Hoorn. Met de overname kwam zijn droom uit om zelf nog eens een theater te hebben. Partner Jeroen is gepokt en gemazeld in de horeca en houdt zich vooral bezig met het restaurant.

Theater Diner
Een bijzonder uitje is het Theater Diner. Tijdens een diner van drie gangen word je als bezoeker getrakteerd op een avondvullend theaterprogramma. In drie delen van ongeveer 25 minuten zijn zowel liedjes als conferences te horen en te zien. De artiesten zijn in dit geval Berry, Jeroen en hun dienstdoende medewerkers.

De Toegift@Klif 12 is grote delen van het jaar ook overdag open. Vanaf 10.00 uur kun je op het terras of in het restaurant terecht voor koffie met appelgebak, een smakelijke lunch of een Texels biertje en ’s avonds voor een diner.

Theater & Restaurant De Toegift

Klif 12
1797 AL
Den Hoorn

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp