Oranjerie ‘t Vogelhuis

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Winkels op Texel
Activiteiten Texel
Evenementen
Musea Texel
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Oranjerie 't Vogelhuis

Restaurant Oranjerie ‘t Vogelhuis in De Koog is opgericht in 1934, toen als hotel met dertien kamers. Hoefsmid Sijbrand van der Vis voorzag een verdere groei van het toerisme en liet voor zijn werkplaats in het centrum van De Koog een hotel bouwen.
Deel deze pagina

't Vogelhuis De Koog met gevarieerde kaart

Ook al in de jaren dertig werd Texel veel bezocht door natuurliefhebbers en vogelaars. Daarom gaf Van der Vis zijn kamers geen nummers, maar vogelnamen. Hotel ’t Vogelhuis werd een populaire plek waar niets te gek was. Voor twee gulden en vijftig cent kregen de gasten drie keer per dag een maaltijd voorgeschoteld door Sijbrands vrouw Guurtruida van der Vis. Tegenwoordig is Oranjerie ’t Vogelhuis geen hotel meer, maar uitsluitend restaurant dat wordt gerund door de derde generatie Van der Vis: Anton en vriendin Chera Grootjen.

In 2011 onderging het pand, gelegen op de hoek van de Dorpsstraat en de Brink in het centrum van de badplaats, een ingrijpende verbouwing. Er vond een totale upgrading van het interieur en exterieur plaats. Er kwam een sfeerhaard, nieuwe toiletgroepen de twee serres werden aangepast en het terras voorzien van natuursteen.

De keuken van Oranjerie ’t Vogelhuis, die onder leiding staat van chef-kok Joop Dekker, wordt alom geprezen. De porties zijn ruim en de kwaliteit constant. Vooral de zeetong staat bij grote groepen gasten bovenaan het lijstje. Ook de gevarieerde kaart trekt veel mensen aan, want ook voor kinderen is er ruime keuze. Omdat zij zich daarnaast ook nog goed kunnen vermaken in de speeltuin van het restaurant, kiezen veel gezinnen voor een gezellig familiediner in het Koger restaurant.

Ook groepen tot zo’n 150 personen kunnen terecht in restaurant Oranjerie ’t Vogelhuis. Desgewenst kunnen speciale buffetten worden geserveerd of koffietafels. Vooral de Texelse koffietafel is populair.

In 2015 kreeg Oranjerie ’t Vogelhuis een certificaat van uitmuntendheid van Tripadvisor. Het overgrote deel van de gasten dat een beoordeling op deze website achterliet, vond de kwaliteit heel goed of uitstekend.

Meer van dit op Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp