De Petten

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels
Campings
Bungalows / Villa's
Appartementen / Chalets
ETEN
Restaurants
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten
Excursies
Musea
Winkels
Markt/Braderie
TEXEL
Natuur
Texelse strand
Over Texel
Geschiedenis
Dorpen
Typisch Texel
Vervoer
Opmerkelijke Texelaars
Texel van Boven
Seizoenen

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

De Petten

Eilandjes
De Petten bestaat uit brakke watertjes en kunstmatig beschermde eilandjes. Het water in het natuurgebied is brak, omdat het zoute water waar De Petten aan grenst, vermengd wordt met het zoete regenwater. Om de vier jaar worden schelpen op de eilandjes gestrooid, om ervoor te zorgen dat deze niet afbrokkelen in het water. Jaarlijks wordt in de winter de aangegroeide vegetatie van de grond verwijderd. De droge delen van De Petten zijn hierdoor een ideale en populaire broedplaats voor diverse vogelsoorten. Maar ook vogels die op doortocht zijn, strijken graag even neer voor een pauze op De Petten. Het natuurgebied dient eveneens als vluchtplaats voor vogels wanneer het zeewaterpeil erg hoog is.

Vissen
De Petten wordt door een zeedijk gescheiden van natuurgebieden De Mok en De Mokbaai, waar vogels naar hartelust kunnen vissen voor hun kroost. Het af en aanvliegen van vogels over de dijk, is een bijzonder gezicht. In het broedseizoen worden onder meer veel bergeenden, bontbekplevieren, grauwe ganzen, kokmeeuwen, kluten, sterns en visdieven in het gebied gespot. De Petten is niet toegankelijk voor publiek, maar kan wel prima bekeken worden vanaf de openbare weg of vanaf de dijk- al dan niet met verrekijker.

impressie

Texel in beeld

Meer van dit op Texel

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp