Het strand van Texel

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels
Campings
Bungalows / Villa's
Appartementen / Chalets
ETEN
Restaurants
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten
Excursies
Musea
Winkels
Markt/Braderie
TEXEL
Natuur
Texelse strand
Over Texel
Geschiedenis
Dorpen
Typisch Texel
Vervoer
Opmerkelijke Texelaars
Texel van Boven
Seizoenen

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Het strand van Texel

Het ruim dertig kilometer lange Texelse strand is ongetwijfeld één van de meest populaire attracties van het eiland. Geniet in de zomermaanden van de zon bij een strandtent en neem een heerlijke duik in de zee. Wanneer het kouder is, is het strand uitermate geschikt voor een strandwandeling en om de ruige zee te aanschouwen. Elk seizoen is het Texelse strand een bezoekje waard.

Zomer op het strand
Het Texelse strand is in de zomer de meest op populaire attractie. Op een warme zomerdag is het heerlijk vertoeven bij één van de vele strandpaviljoens die het eiland rijk is. Daarnaast kun je bij de meeste strandslagen op het eiland een ligbed of strandstoel huren. Geniet van zon en zee op het strand van Texel.

Sportief
Voor actievelingen heeft het Texelse strand ook veel te bieden. Er wordt op het strand een tal van sportieve activiteiten en uitjes georganiseerd. Zo kun je onder andere zeilen, surfen, kajakken en blokarten. Populair zijn de strandactiviteiten van Texel Active, die leuk zijn om te doen als groepsuitje of als sportieve activiteit tijdens bijvoorbeeld een familieweekend of vrijgezellenfeest.

Laagseizoen
Ook in de herfst is het Texelse strand een bezoek waard. Kom tot rust tijdens een heerlijke strandwandeling en geniet van het grote uitgestrekte en rustige strand. Dit in combinatie met de ruige zee en de kracht van de wind, zorgen voor een bijzonder schouwspel dat indruk maakt.

Zandsuppleties
Sinds eind jaren zeventig bestrijdt Rijkswaterstaat de kustafslag vooral met zandsuppleties. Met name bij storm is de Texelse kust kwetsbaar, want op diverse plekken spelt meer zand weg dan dat erbij komt. Daarnaast wordt de buitenste duinenrij ondermijnd door de zee. Dit heeft als gevolg dat het strand smaller wordt en de oevers steiler. De zandsuppleties beschermen niet alleen de duinen als waterkering, maar hebben tevens gunstige effecten voor de Texelse natuur: het verlies van duinen en natte duinvalleien is gestopt en er komen nieuwe duinen bij met vers zand tot ver achter de zeereep. Daarnaast is bij natuurbeschermers de angst voor grootschalige verstuiving door kustafslag verdwenen en is een dynamischer kustbeheer mogelijk geworden.

impressie

Texel in beeld

Meer van dit op Texel

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp