Hoe het ooit begon

Inmiddels staat al de derde generatie aan het roer bij Bakker Timmer, maar het begon ooit bij de opa en oma van Bea. Zij begonnen in de tweede wereldoorlog de winkel in Den Burg op de plaats waar nu Mantje zit. Later namen de vader, moeder en oom en tante van Bea de winkel over toen opa en oma met pensioen gingen.

Vervolgens werd ik, en later met mijn neef Niels, de eigenaar van Bakker Timmer. Het is dus de derde generatie inmiddels!”, aldus Bea.

Regelneef

Wanneer Bea om haar functie gevraagd wordt binnen het bedrijf, moet ze even nadenken. Bea heeft namelijk veel taken binnen Bakker Timmer. ‘’Ik ben regelneef en bemiddelaar, samen met Niels. Kort door de bocht run ik de bakkerij en Niels de winkels van Bakker Timmer’’, vertelt Bea.

Tearoom Bakker Timmer

Op maat gemaakt product

Bakker Timmer levert niet alleen hun heerlijke producten aan de consument, maar ook aan hotels, strandpaviljoenen en restaurants op Texel. Uit deze samenwerkingen ontstaan daarnaast plannen voor nieuwe producten. ‘’Het is heel leuk als zij met ideeën komen en wij dan een op maat gemaakt product kunnen bedenken’’, vertelt Bea. Zo ontstond ooit het aardappelbroodje toen Hotel Texel graag eigen producten wilden serveren in het hotel. ‘’Van Texelse aardappels van de familie Langeveld wordt puree gemaakt en vervolgens wordt dit verwerkt in de broodjes’’, aldus Bea.

Supermarkt en tearooms

Wie naar Texel gaat, heeft vast weleens de koekjes van Bakker Timmer in de schappen van de supermarkt gevonden. De producten van Bakker Timmer zijn namelijk niet alleen verkrijgbaar bij hun eigen winkels, maar ook in de supermarkt. Daarnaast kun je ook genieten van heerlijk gebak, koek of brood bij één van de Bakker Timmer tearooms die het eiland rijk. ‘’Naast dat wij de enige bakker zijn op Texel, weten wij ons de te onderscheiden door een zeer groot assortiment aan gebak en koek’’, vertelt Bea. ‘’Daarnaast hebben wij door onze tearooms hier een grote afzetmarkt voor.’’

Texelse ingrediënten

Bakker Timmer maakt gebruik van echt Texelse ingrediënten. Zo komen de aardbeien voor de gebakjes en taartjes van het Texelse bedrijf ‘’De Reuze Aardbei’’. Voor het bereiden van de broden, wordt het graan gehaald bij familie Langeveld, dat vervolgens gemalen wordt in de molen van Kaapskil. ‘’Daarbij komen de appels voor onze appeltaarten en beignets van kees Keijzer en is het vlees in onze saucijzenbroodjes afkomstig van Peter Haker’’. Kortom: de ingrediënten om een product van Bakker Timmer te maken, verlaten het eiland niet! ‘’Het is een hoop gedoe, maar we vinden het leuk!’’, zegt Bea hierover.

Echte Bakker Timmer Texel
Meest verkochte producten

Gezien het zeer brede assortiment, is het erg lastig om te bedenken wat de meest verkochte producten zijn bij Bakker Timmer. ‘’Het gebak is bijvoorbeeld erg seizoensgebonden, maar de aardbeischelpjes verkopen heel goed!’’ Ook het brood waarin Texels meel verwerkt is, is erg populair. De broden herken je door de grote letters ‘Texel’ die erop staan. Over het meest verkochte koek hoeft Bea niet lang na te denken: ‘’Met kop en schouders is dat de hoorderring die al sinds het begin van Bakker Timmer verkocht wordt’’.

Misschien vind je dit ook interessant

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sed similique corrupti ullam dolores excepturi iure officia. Totam obcaecati perferendis exercitationem et.

Een kijkje bij zeehondenopvang Ecomare

Meer info

Fietsen op Texel

Meer info

Een kijkje bij… Texels Wonen

Meer info