Catharinahoeve

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Texels eten en drinken
Restaurants Texel
DOEN
Musea Texel
Winkels op Texel
Activiteiten Texel
Evenementen
TEXEL
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Catharinahoeve Texel

Catharinahoeve Texel is een populair pannenkoeken restaurant bij het Texelse bos, Naast pannenkoeken zijn er ook heerlijke andere gerechten, Door het uitgebreide terras en grote speeltuin is Catharinahoeve leuk voor het hele gezin.
Deel deze pagina

Catharinahoeve Texel biedt in het familierestaurant méér dan de lekkerste pannenkoeken op Texel

Catharinahoeve is een pannenkoeken restaurant op Texel waar je ook veel andere lekkere gerechten kan eten. Catharinahoeve is een echt familiebedrijf. De stolp, die dateert uit 1684, werd ruim honderd jaar geleden gekocht door veehouder Jaap Hoogenbosch. Hij runde het boerenbedrijf en deed dat in 1952 over aan zoon Ben. Die besloot in een slechte economische tijd de boerderij te verbouwen tot eenvoudig eethuis om daarmee zijn brood te verdienen. Ook bood hij logies met ontbijt aan. Het hele gezin werkte mee in het bedrijf dat snel groeide en een goede naam als restaurant opbouwde. Nadat zijn vader Maarten lange tijd de Catharinahoeve runde, is het nu zijn zoon Joost die aan het roer staat en het succes doorzet.

Gezellig druk op het terras en binnen bij de openhaard
Restaurant Catharinahoeve is een van de drukste restaurants van Texel. Zeker in het hoogseizoen ontstaan er nogal eens wachttijden en moeten gasten eerst bij de openhaard plaatsnemen voordat er een tafeltje beschikbaar is. Heel erg is dat niet, want de entourage is sfeervol en gezellig dus de tijd vliegt voorbij.

Pannenkoeken eten op Texel
De pannenkoeken van Catharinahoeve zijn wereldberoemd op Texel. Op de kaart staan er enkele tientallen, waaronder de speciale pannenkoeken zoals de Texelpannenkoek in de vorm van het eiland. Texelaars en toeristen komen graag naar het boerderijrestaurant om te eten of om lekker een drankje te doen bij de openhaard. De menukaart biedt ook vlees-, vis en vegetarische gerechten. Bijzonder zijn de Texelse rundvleesgerechten, bereid met weiderunderen die op Texel grazen.

Gezinsrestaurant met grote speeltuin voor kinderen
Restaurant Catharinahoeve heeft uitgebreide speelmogelijkheden voor de jongste gasten. De grote speeltuin naast de boerderij is flink uitgebreid met klimtoestellen, glijbanen en zelfs een kabelbaantje. Bij slecht weer kunnen de kids zich uitleven op de speelzolder van de stolp, waar een klim- en klauterparadijs voor ze klaarstaat.

Diverse extra’s
Catharinahoeve is niet alleen kindvriendelijk, maar ook diervriendelijk! Honden zijn van harte welkom. Voor hen staat altijd een bakje water klaar. Bezoekers die op de elektrische fiets komen, kunnen hun fiets opladen aan een van de elektrische oplaadpunten.
Het restaurant is goed begaanbaar met een rolstoel of rollator, Catharinahoeve helpt graag een handje door wat extra ruimte te maken indien nodig.

Catharinahoeve Texel is niet het enige wat we aanraden

Bekijk meer van onze tips

Texel heeft veel uiteenlopende restaurants met heerlijke gerechten en uniek uitzicht maar kenmerkt zich ook door de vele activiteiten.

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp