Veerdienst TESO

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
TEXEL
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars
Natuur Texel
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Evenementen
Musea Texel
Winkels op Texel
Activiteiten Texel

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Veerdienst TESO

TESO staat voor Texels Eigen Stoomboot Onderneming, een naam die stamt uit 1907, toen met startkapitaal van de Texelse bevolking een veerdienst op Texel werd opgericht. Vandaag de dag is TESO Texel een uiterst moderne veerdienst, met grote, luxe veerboten. Met name de nieuwste boot, Texelstroom, is een pronkjuweel. Wat een ruimte, wat een licht! En vrijwel rondom glas, zodat passagiers de hele vaartocht een oogje ‘op zee’ kunnen houden. De tweede boot, de Dokter Wagenmaker, wordt op drukke dagen ingezet als zogenoemde tussenboot.

Vanaf Den Helder vaart de boot van maandag tot en met zaterdag van 6.30 t/m 21.30 uur (op het halve uur) naar Texel, vanaf veerhaven Texel ieder heel uur, van 6.00 t/m 21.00 uur naar Den Helder. Op zon- en feestdagen is de eerste afvaart 1 of 2 uur later. In het hoogseizoen en op vrijdagen en zondagen wordt vaak de ‘tussenboot’ ingezet en zijn er ieder half uur afvaarten (behalve in hele rustige perioden). De overtocht Texel en Den Helder duurt ca. 20 minuten. Net lang genoeg om op de boot een kopje koffie, soep of een broodje te gebruiken.

Met de nieuwste boot, de Texelstroom, kunnen 340 auto’s mee, De Dokter Wagenmaker kan 300 auto’s overzetten. Beide boten hebben plek voor zo’n 1750 passagiers.

Op de boot zijn koffie, soep, broodjes, drankjes et cetera te koop. Er is ook een toeristisch winkeltje, voor de laatste Texelsouvenirs op de terugweg. Aan boord is binnen voldoende zitruimte, maar als het een beetje aardig weer is het buiten aan dek ook genieten van de Waddenzee, de meevliegende meeuwen en het opdoemende eiland.

De boot op Texel komt aan in de veerhaven van ’t Horntje, een kleine gemeenschap die behoort bij het dorp Den Hoorn.
Teso Texel is met het kantoor ook hier gevestigd.

 

Vaart de boot naar Texel vandaag? Bekijk de eerstkomende overtocht naar Texel!

Deel deze pagina
Meer over Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp