Huisdieren op Texel

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Texels eten en drinken
Restaurants Texel
DOEN
Musea Texel
Winkels op Texel
Activiteiten Texel
Evenementen
TEXEL
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Lekker rondrennen op het strand
Lekker rondrennen op het strand

Blog

Huisdieren op Texel

Texel is een ideale vakantiebestemming om je huisdier mee naartoe te nemen. Zo staan veel accommodaties op Texel honden toe en is je trouwe viervoeter welkom in veel restaurants. Daarnaast zijn er meerdere natuurgebieden op het Texel waar de hond niet aangelijnd hoeft te worden.

 

Diervriendelijk eiland

Texel is een bijzonder hondvriendelijke bestemming, want veel accommodatie aanbieders op het eiland staan honden toe. Op sommige locaties is het mogelijk om ook twee honden mee te nemen. Je dient bij de accommodatie vooraf aan te geven als je de hond meeneemt en een eventuele toeslag te betalen. Daarnaast is het in de meeste gevallen noodzakelijk om zelf een hondenmand en/of kleed mee te nemen. Ook katten mogen mee op vakantie naar Texel. Zorg er echter voor dat de kat niet wegloopt, door de kat ’s nachts binnen te laten. Voer daarnaast geen katten die niet van jou zijn: Texel heeft veel overlast van verwilderde katten die grote schade aanrichten onder de vogelpopulatie.

 

 

Geen aanlijnplicht

In veel natuurgebieden op Texel geldt geen aanlijn plicht. Op het Texelse strand, met uitzondering van bewaakte delen, mag de hond lekker loslopen en ravotten. Ook in Het Texelse bos ‘De dennen’ en in het Krimbos geldt geen aanlijn plicht. Waar vee loopt, dient de hond wel aangelijnd te zijn. Buiten het broedseizoen, de periode tussen 1 september en 1 maart, mogen honden ook loslopen in het duingebied tussen Paal 12 ‘Jan Ayeslag’ en Paal 18,5 ‘Duincamping Kogerstrand’. Daarnaast heeft de Texelse VVV een flyer uitgebracht met daarin de zones waar de hond niet aangelijnd hoeft te worden.

Huisdieren mee naar Texel - Texel Informatie

 

Viervoeter onder controle

Zorg ervoor dat je je viervoeter in het zicht en onder controle hebt. Texel is een dierrijk eiland en het gebeurt helaas jaarlijks dat schapen worden aangevallen en vogels worden opgejaagd. Daarnaast wordt verzocht hondenpoep op te ruimen om overlast te voorkomen.

Meer leuke Texel ervaringen?

Navigeer snel naar je favoriete onderwerp.

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp