Diervriendelijk eiland

Texel is een bijzonder hondvriendelijke bestemming, want veel accommodatie aanbieders op het eiland staan honden toe. Op sommige locaties is het mogelijk om ook twee honden mee te nemen. Je dient bij de accommodatie vooraf aan te geven als je de hond meeneemt en een eventuele toeslag te betalen. Daarnaast is het in de meeste gevallen noodzakelijk om zelf een hondenmand en/of kleed mee te nemen. Ook katten mogen mee op vakantie naar Texel. Zorg er echter voor dat de kat niet wegloopt, door de kat ’s nachts binnen te laten. Voer daarnaast geen katten die niet van jou zijn: Texel heeft veel overlast van verwilderde katten die grote schade aanrichten onder de vogelpopulatie.

Geen aanlijnplicht

In veel natuurgebieden op Texel geldt geen aanlijn plicht. Op het Texelse strand, met uitzondering van bewaakte delen, mag de hond lekker loslopen en ravotten. Ook in Het Texelse bos ‘De dennen’ en in het Krimbos geldt geen aanlijn plicht. Waar vee loopt, dient de hond wel aangelijnd te zijn. Buiten het broedseizoen, de periode tussen 1 september en 1 maart, mogen honden ook loslopen in het duingebied tussen Paal 12 ‘Jan Ayeslag’ en Paal 18,5 ‘Duincamping Kogerstrand’. Daarnaast heeft de Texelse VVV een flyer uitgebracht met daarin de zones waar de hond niet aangelijnd hoeft te worden.

Huisdieren mee naar Texel - Texel Informatie

Viervoeter onder controle

Zorg ervoor dat je je viervoeter in het zicht en onder controle hebt. Texel is een dierrijk eiland en het gebeurt helaas jaarlijks dat schapen worden aangevallen en vogels worden opgejaagd. Daarnaast wordt verzocht hondenpoep op te ruimen om overlast te voorkomen.

Misschien vind je dit ook interessant

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sed similique corrupti ullam dolores excepturi iure officia. Totam obcaecati perferendis exercitationem et.

Waarom Texelse asperges zo bijzonder zijn

Meer info

Het strand van Texel: 3x hotspots

Meer info
Keijser Asperges een groentekrat vol

Typisch Texelse producten

Meer info

De leukste muziekfestivals op Texel

Meer info