Betaald parkeren
In alle dorpen en strandslagen is er betaald parkeren van maandag tot en met zondag (08.00 uur – 20.00 uur). Dit geldt voor iedereen: van toerist tot Texelaar. Gelukkig is er een zogeheten ‘Texelvignet’ wat het parkeren een stuk makkelijker maakt.

Texelvignet
Met deze digitale parkeerkaart kun je je gehele verblijf overal parkeren. Vooral bij een wat langer verblijf op het eiland is deze kaart voordelig. Wanneer je het Texelvignet aanvraagt, wordt je auto online geregistreerd en kan de parkeerwacht je kenteken eenvoudig scannen. Je kunt bij aanschaf van een vignet kiezen tussen dag- week- of jaarkaart. Deze is online te koop, maar ook bij een parkeerautomaat of aan de balie van het gemeentehuis aan de Emmalaan. Na aanschaf hoef je je verder geen zorgen meer te maken om betalingen, ideaal!

Gratis parkeren
Bij drukke locaties, de zogeheten blauwe zones, hoef je enkel je parkeerschijf neer te leggen. Let er wel op dat je hier niet lang mag parkeren en er een maximale parkeertijd is. Zo mag je bij de Albert Heijn in Den Burg maximaal een uur parkeren.

Misschien vind je dit ook interessant

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sed similique corrupti ullam dolores excepturi iure officia. Totam obcaecati perferendis exercitationem et.

Waarom Texelse asperges zo bijzonder zijn

Meer info

Het strand van Texel: 3x hotspots

Meer info
Keijser Asperges een groentekrat vol

Typisch Texelse producten

Meer info

De leukste muziekfestivals op Texel

Meer info