Schaatsen
Een typische winteractiviteit is schaatsen. Op Texel is het zelfs mogelijk om op natuurijs te schaatsen. Op meerdere plekken in de natuur vind je bevroren plassen, waar je met een beetje geluk terecht kan. Voorwaarden zijn namelijk wel dat het voldoende gevroren heeft en het ijs dik genoeg is. Maar als er dan geschaatst kan worden, vind je hier jong en oud op de schaatsen. Voornamelijk Texelaars. Voor wie meer zekerheid wil over of het ijs te betreden is, kan terecht op de Groeneplaats in Den Burg. Jaarlijks staat hier een kleine kunstijsbaan. Deze is kindvriendelijk en omgeven door leuke horecagelegenheden. Na afloop is het een uitstekend plan om jezelf daar op te warmen.

Kerstmarkt
Wie van gezelligheid houdt, brengt een bezoekje aan de knusse kerstmarkt in Oosterend. In het historische centrum staan diverse kraampjes. Hier vind je van alles! Zo kun je er terecht voor kerstdecoratie, nijverheid en cadeau artikelen. Uiteraard kun je er ook kerstbaksels proberen en jezelf trakteren op een glaasje glühwein of chocolademelk.

Winkelen
Het hele jaar door kun je uitstekend winkelen op Texel. In het centrum van Den Burg en De Koog zijn veel winkeltjes waar je kleding, Texelse producten en andere hebbedingetjes kunt scoren. Voor wie echt even wat anders wil, brengt een bezoekje aan Texels Wonen. Deze winkel ligt richting Oudeschild en bevat een ruim én steeds wisselend assortiment aan woondecoratie. Hier kijk je je ogen uit! Vooral rond kerst is het leuk om langs deze winkel te gaan. Alle kerstdecoratie, zoals kaarsjes, stukjes en lichtjes maken hebberig.

Bioscoop
Wist je dat er een bioscoop is op het eiland? In het centrum van Den Burg bevindt zich Cinema Texel. Het is een authentieke en knusse bioscoop. Vooraf bestel je je drankje aan de bar en natuurlijk een lekkere bak popcorn. Voor of na de film kun je plaatsnemen aan één van de gezellige tafeltjes. De films die er draaien zijn een selectie uit filmcollectie die ook bij grote bioscoopketens draaien. Voor jong en oud is er keuze.

De natuur in
Texel staat bekend om haar vele natuurgebieden. In de winterperiode kan het heerlijk zijn om daarom buiten de hort op te gaan. Zo kun je uitwaaien op het strand, wandelen door het bos of duingebied. Wanneer je met koudere temperaturen naar buiten gaat, is het belangrijk om je goed warm aan te kleden. Bij een winkel als Mantje Texel vind je een breed scala aan winterkleding en accessoires om de kou te trotseren. Er is een vestiging in Den Burg en in De Koog.

Misschien vind je dit ook interessant

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sed similique corrupti ullam dolores excepturi iure officia. Totam obcaecati perferendis exercitationem et.

Waarom Texelse asperges zo bijzonder zijn

Meer info

Het strand van Texel: 3x hotspots

Meer info
Keijser Asperges een groentekrat vol

Typisch Texelse producten

Meer info

De leukste muziekfestivals op Texel

Meer info