Corona-maatregelen op Texel

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels
Campings
Bungalows / Villa's
Appartementen / Chalets
ETEN
Restaurants
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten
Excursies
Musea
Winkels
Markt/Braderie
TEXEL
Natuur
Texelse strand
Over Texel
Geschiedenis
Dorpen
Typisch Texel
Vervoer
Opmerkelijke Texelaars
Texel van Boven
Seizoenen

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

A009_C032_05042Q.0000128F

Blog

Corona-maatregelen op Texel

De maatregelen rondom het Corona-virus zijn ook op Texel van kracht. Om een bezoek aan het eiland voor iedereen zo veilig mogelijk te maken, zijn er richtlijnen en regels opgesteld. Op deze manier wordt geprobeerd een anderhalve meter-samenleving mogelijk te maken.

 

Bootovertocht

Houd tijdens de overtocht van en naar Texel rekening met elkaar door in de auto te blijven zitten. Zo is de kans klein dat je met anderen in aanraking komt. Degenen die met een ander voertuig op de boot zijn of te voet, kunnen verspreid plaatsnemen op het bovendek en in de salon. Uiteraard met een afstand van tenminste anderhalve meter.

 

Voldoende ruimte op eiland Texel

Texel heeft een landoppervlakte van honderdzestig vierkante kilometer, waardoor er voor iedereen voldoende ruimte is om van het prachtige eiland Texel te genieten. Op basis van vijfenveertigduizend bezoekers per week en 13500 inwoners, is dat maar liefst 2700 vierkante meter ruimte per persoon!

 

 

Strandbezoek

Het strand op Texel is dertig kilometer lang en gemiddeld honderd meter breed. Dit betekent dat er meer dan honderd vierkante meter per strandganger beschikbaar is! Deze inschatting is gemaakt op basis van vijfenveertigduizend bezoekers per week en daarvan gemiddeld vijftienduizend strandgangers op een dag. Genoeg ruimte om je aan de anderhalve meter-regel te houden.

 

Winkels

Voor wie van shoppen houdt, heeft Texel heeft een tal aan leuke en authentieke winkels. Ook hier zijn de Corona-maatregelen van kracht en wordt gevraagd afstand van elkaar te bewaren en slechts met enkelen tegelijk in de winkel te zijn. Mocht je met je partner zijn, besluit dan dat één van de twee naar binnen gaat. De meeste winkels hebben bij de ingang desinfecteergel staan om de handen te reinigen, zodat je veilig de winkel in kan. Zorg dat je zelf ook iets bij je hebt om je handen mee te ontsmetten, mocht er geen desinfectiemiddel aanwezig zijn. Door je aan deze richtlijnen te houden, kan het winkelen op een veilige manier doorgaan.

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp