Schiffbuch- und Juttermuseum Flora

Suche auf der Texel Information Website
Finden Sie hier die Informationen, die Sie suchen um die Insel zu entdecken.
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Unkategorisiert
ESSEN
Restaurants
Essen und Getränke aus Texel
TEXEL
Transport
Über Texel
Geschichte
Bemerkenswerte Leute auf Texel
Typisch Texel
Strand auf Texel
Dorfe
Natur
Jahreszeiten
Texel von Oben
TUN
Geschäften
Markt/Messen
Aktivitäten
Ausflügen
Museen
Veranstaltungen
SCHLAFEN
Bungalows / Villen
Appartements / Chalets
Campings
Hotels

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Juttersmuseum Flora

Die verrücktesten Dinge spülen am Texeler Strand an. Viele dieser besonderen Funde sind im Schiffbruch- und Juttermuseum ‚Flora‘ ausgestellt, irgendwann einmal errichtet durch die Texeler Jutter. Das Museum hat eine imposante Kollektion gesammelter Gegenstände und eine Ausstellung über Schiffbruch, Fischerei und Lotsen- und Rettungswesen.
Deel deze pagina
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Museum over de strandjutters van Texel

Das Band von Texel und dem Meer kommt in vielen Facetten in diesem Museum zum Tragen.  In der Jutter-Scheune hängen tausende Gegenstände die am Texeler Strand angespült wurden, oft während Zeiten schwerer Stürme. Die Jutter waren dann schnell zur Stelle um ihre Schätze zu sichern, bevor die Strandfinder sie konfiszieren. Veel opmerkelijke voorwerpen vind je in deze collectie terug en de smakelijke verhalen die daar bij horen worden verteld door jutters.

Schipbreuk
Er zijn in de afgelopen eeuwen nogal wat schepen vergaan rond Texel. De wrakkenkaart laat honderden scheepswrakken op de zeebodem zien. Een aantal opzienbarende strandingen in de 20e eeuw worden in Flora uitgelicht. Meer dan eens raakte een vrachtschip uit koers en belandde het op het Texelse strand. Tot groot vermaak van de Texelaars die in groten getale een kijkje kwamen nemen.

Veel te doen
Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora biedt bezoekers veel diversiteit, zowel binnen in de museumschuren als op het buitenterrein. Naast ruime aandacht voor de jutterij en de scheepsstrandingen wordt ook het loods- en reddingwezen nader belicht. Ooit werden drenkelingen gered door dappere eilanders die met houten roeiboten de hoge golven trotseerden. Tegenwoordig worden snelle rubberboten ingezet die in korte tijd ter plaatse kunnen zijn.

Kinderen
Flora is een leuk museum om ook met kinderen te bezoeken. Er is een speurtocht uitgezet door de verschillende exposities en buiten is een grote speeltuin met picknickplaats. Ook heeft Flora een knus museumcafé voor een hapje en een drankje. In het zomerseizoen worden regelmatig extra (kinder)activiteiten georganiseerd.

Groepen
In het museum kunt u ook met een groep terecht. Voor schoolreisjes, bedrijfsuitjes of familie-uitstapjes zijn programma’s op maat mogelijk.

Mehr davon auf Texel

Haben sie nicht gefunden wonach Sie gesucht haben?

Finden Sie hier die meist gesuchte Themen.

гав

Teilen im Sozialen Medien

Wir sind stolz auf was das Insel Texel uns bietet und Teile es gern mit anderen. Teile uns mit deinem Soziale Medien und stelle anderen das Wunderschonen Insel vor!

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp