Echt Texels Produkt

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Texels eten en drinken
Restaurants Texel
DOEN
Musea Texel
Winkels op Texel
Activiteiten Texel
Evenementen
TEXEL
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Echt Texels Produkt

Echt Texels Produkt
Voor wie wil genieten van Texelse kwaliteitsproducten, koopt een ‘Echt Texels Product’. Dit keurmerk is in het leven geroepen om de kwaliteit van deze producten te waarborgen en promoten. Het zijn gegarandeerd pure producten van hoge (eiland)kwaliteit, waarbij vakmanschap voorop staat.

Eisen
Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet het product aan verschillende eisen voldoen. De grondstoffen van het product moeten bijvoorbeeld voor minimaal vijfenzeventig procent van Texel afkomstig zijn. Daarbij dienen ook de productie, verwerking bereiding of ontwerp van het product voor driekwart plaats te vinden op het eiland. Zo is een stuk echt Texels lamsvlees afkomstig van schapen van het Texelse ras.

Meer dan een product
Het woord ‘Produkt’, dekt niet helemaal de lading van het keurmerk. Zo zijn er niet alleen Texelse producten die het keurmerk hebben, zoals Texelse kaas of bier, maar ook bedrijven die gegarandeerd werken met producten met het keurmerk. Deze bedrijven bestaan uit hotels, restaurants, een bakker, een cateraar, een viswinkel annex rokerij, een zorgboerderij en een boerderijcamping.

Logo
Een Echt Texels Produkt is te herkennen aan een speciaal logo. De producten en producenten zijn terug te vinden op de website www.echttexelsprodukt.nl. Tevens wordt er jaarlijks een gidsje uitgegeven waarin alle producten en bedrijven met het keurmerk staan beschreven. Het gidsje is op veel plaatsen op Texel verkrijgbaar en bij de aangesloten partijen.

Terug naar de basis
Steeds meer Texelse producenten gaan ertoe over om ‘Echt Texels’ te produceren. Het past bij de tijdgeest waarin consumenten graag weer terug willen naar de basis: producten waarvan ze weten dat ze dichtbij, op een eerlijke manier geproduceerd zijn en niet de hele wereld zijn overgevlogen. Dit principe sluit naadloos aan bij de waarden van het eiland Texel. Wie een ‘Echt Texels Product’ koopt, geniet van het mooie en eigene wat Texel te bieden heeft.

Deel deze pagina
Meer over Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp