Texel International Airport

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Appartementen / Chalets op Texel
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Evenementen
Musea Texel
Winkels op Texel
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Texel vakantie per vliegtuig

Het vliegveld op Texel, opgericht in 1937 en tot 2012 vliegveld ‘De Vlijt’ genoemd, heeft zich dankzij de bijzonder vriendschappelijke sfeer ontwikkeld tot een onder piloten geliefde uitvalsbasis. ‘Even naar Texel’ is voor hen echt een uitje, mede dankzij het gezellige, op het terrein gevestigde restaurant en hotel.

Texel International Airport beschikt over twee landings- en startbanen, beide grasbanen, de een  1.115 meter lang, de ander 630 meter. Er kunnen vliegtuigen landen tot boven de 6.000 kilo. Er zijn gemiddeld ongeveer 26.000 vliegbewegingen per jaar, met luchtreizigers afkomstig uit tal van landen. Voor wie van klein model vliegtuigen houdt, is het erg leuk om hier een keer een dagje te gaan spotten.

Wie meer wil weten over de geschiedenis van het vliegveld, kan een bezoek brengen aan het op het terrein gelegen Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel, gevestigd in een voormalige zweefvlieghangar. Daar wordt onder meer verteld over luchtvaartmaatschappij KLM, die in de jaren dertig van de vorige eeuw dagjesmensen van Schiphol naar Texel vloog per viermotorige Fokker.

Op het terrein van het vliegveld zijn verschillende bedrijven gevestigd, waaronder Vliegtuigonderhoud Texel, Flying Focus Luchtfotografie, een zweefvliegclub én – last but not least – het gerenommeerde Paracentrum Texel. Dit paracentrum is al meer dan veertig jaar een begrip onder parachutisten in Nederland en ver daarbuiten. Er worden jaarlijks meer dan 25.000 parachutesprongen uitgevoerd. Wie op een mooie zomerdag aan de noordkant van het eiland een blik in de lucht werpt, heeft dikke kans een aantal parachutes aan de horizon te zien dalen. Bij het paracentrum kunnen ook vlieglessen worden genomen én – een heel bijzonder uitje – rondvluchten boven het eiland worden geboekt.

Eens in de drie jaar verzorgt Texel International Airport een spectaculaire luchtshow. De laatste keer gebeurde dat in 2015.

Deel deze pagina
Meer over Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp