Een kijkje bij… Texels Wonen

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Appartementen / Chalets op Texel
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Activiteiten Texel
Evenementen
Musea Texel
Winkels op Texel
TEXEL
Natuur Texel
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Meer dan alleen bloemen bij Texels Wonen Oudeschild Texel
Meer dan alleen bloemen bij Texels Wonen Oudeschild Texel

Blog

Een kijkje bij… Texels Wonen

In het Texelse Oudeschild bevindt zich aan de Schilderweg woondecoratiewinkel ‘Texels Wonen’. In een grote woonloods met buitenplaats vind je hier zo’n 1200 m2 aan prachtige items om je interieur mee op te fleuren. De winkel van Bert en Anne-Marie van der Wal is een ware parel als het gaat om woondecoratie.

 

Van bloemenjongen tot volwaardig bloemist

Als 15-jarige jongen, is Bert van der Wal ooit begonnen als bloemenjongen. Zo liep hij met zijn zelfgemaakte boeketten langs de deuren in zijn bloemenventwijk. Het ondernemerschap zat er bij Bert al vroeg in, want hij had destijds drie man personeel onder zich. Samen met zijn vrouw Anne-Marie opende Bert een eigen bloemenwinkel en in 2007 volgde een extra winkel. De ruimte was echter niet groot genoeg voor de wensen die de ondernemers hadden.

We kwamen steeds meer leuke woonaccessoires tegen die we wilden verkopen, maar onze ruimte was daar niet groot genoeg voor, vertelt Bert.

Uiteindelijk kwam de woonloods op hun pad en bood als voormalig bouwbedrijf de ruimte die ze nodig hadden. Inmiddels runt het stel nu zo’n 15 jaar de woondecoratiewinkel op deze locatie.

 

Unieke items

Texels Wonen weet zich te onderscheiden van andere woonwinkels door hun gigantische assortiment. Daarnaast kopen ze van elk item zo’n twee stuks in, waardoor de winkel altijd uniek blijft. ‘’Alleen al in kussens hebben we al ongeveer honderd verschillende soorten!’’, vertelt Bert. ‘’Wij durven veel en gaan niet op zeker. We durven kandelaren te verkopen die een ander niet durft te verkopen.’’ Het assortiment wisselt regelmatig qua kleuren en er is weinig van hetzelfde te vinden. Daarnaast bevat de winkel woonaccessoires die het interieur direct opfleuren, zoals woonkussens, kaarsen en lampenkappen. ‘’We verkopen producten waar je het snelst resultaat van ziet’’, aldus Bert.

 

Way of living

Wat maakt ‘Texels Wonen’ nou zo Texels? Volgens Bert is het way of living. ‘’Alles op Texel heft iets met Texel’’, vertelt de ondernemer. Wanneer je op het eiland bijvoorbeeld kroketten bestelt, wordt er vaak bij vermeld dat het vlees afkomstig is van Texelse koeien en dat je in een café een echt Texels Juttertje of een Skuumkoppe bestelt in plaats van simpel tapbiertje. ‘’Het is puur emotie wat erbij komt kijken.’’

 

Beleving is het toverwoord

Texels Wonen Oudeschild Texel - Texel InformatieVolgens Bert is het heel belangrijk dat wanneer je als stel in de winkel komt, je direct een fijne beleving ervaart. ‘’Ons motto is dat hier niks staat wat nodig hebt, maar die wél het leven leuker maken!’’, vervolgt Bert. ‘’Het moet er leuk uitzien en ook nog betaalbaar zijn’’. De beleving van de klant volgens Bert het toverwoord. ‘’De sfeer in de winkel is warm en rustgevend en daarbij is ons assortiment uitnodigend en verrassend. ‘’

Benieuwd geworden? Texels Wonen is van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur t/m 17.00 uur geopend.

Meer leuke Texel ervaringen?

Navigeer snel naar je favoriete onderwerp.

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp