Sompop
Dit is misschien wel het meest populaire festival onder de Texelaars zelf: Sompop. Dit festival, voorheen Sommeltjespop, wordt georganiseerd in De Waal, vlakbij Den Burg. Jaarlijks trekt het festival vele bezoekers in alle leeftijdscategorieën. Haal wat lekkers te eten en te drinken (er zijn genoeg foodtrucks!) en geniet van de live-bands op het podium. Voor elektronische muziek ga je naar het tijdelijk aangelegde strandje en voor een leuke muziekquiz ga je naar de tent. Ook is er een silent disco waar je ongestoord helemaal uit je dak kunt gaan!

Sunny Side Up
Sunny Side Up is één van de meest relaxte festivals op Texel. Tijdens dit tweedaagse festival wordt het strand bij Paal Twaalf omgetoverd in een dansvloer. Er treden live-muzikanten en DJ’s op en het eten wordt verzorgd door foodtrucks. Klaar met dansen? Kom dan tot rust met een ontspannende yogales. Deze worden elke dag op meerdere tijdstippen georganiseerd.

Sunbeats
SunBeats is hét dance-event van Texels. Ervaar het eilandgevoel door samen te feesten op het strand. Het festival vindt jaarlijks plaats in badplaats De Koog bij Paal 17, één van de bekendste strandpaviljoens van Nederland. Geniet met een drankje in je hand, terwijl de DJ’s er een feestje maken. Let op: Het festival is geschikt voor personen vanaf achttien jaar.

Waves
Tijdens de Ronde om Texel, de grootste catamaran zeilrace ter wereld, wordt ook Waves georganiseerd. Dit is een driedaags festival op het strand bij Paal 17. Jaarlijks treden er grote artiesten op. Zo waren er eerder op tredens van Rondé, Nielson, 3J’s en Roel van Velzen. Het festival kenmerkt zich door een uiteenlopend publiek: van toeristen tot watersporters.

Noteer de evenementen alvast in je agenda! De data kun je hier vinden.

Misschien vind je dit ook interessant

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sed similique corrupti ullam dolores excepturi iure officia. Totam obcaecati perferendis exercitationem et.

Het strand van Texel: 3x hotspots

Meer info
Keijser Asperges een groentekrat vol

Typisch Texelse producten

Meer info

Musea op Texel

Meer info
Beleef Texel in de Lente

De leukste tips voor Texel in de lente

Meer info