Juttertje
Misschien heb je er weleens van gehoord: Juttertje. Dit is een populaire kruidenbitter op Texel en is vernoemd naar een oude Texelse traditie: strandjutten. De zogeheten ‘jutters’ gaan hierbij het strand op en verzamelen aangespoelde voorwerpen op het strand. Om zichzelf op te warmen, dronken de jutters na afloop het kruidenbittertje. Heden ten dage is juttertje een populair drankje onder Texelaars en toeristen.

Texelse asperges
Wanneer je aan Texelse producten denkt, denk je vast niet gelijk aan asperges. Toch zijn de asperges van Bert Keijser niet weg te denken op het eiland. Samen met zijn vrouw, deed Bert elders kennis op over het telen van asperges en paste het toe op Texel. Door de zilte omgeving hebben de asperges een unieke herkenbare smaak. Een musthave om te proberen wanneer je in het aspergeseizoen op Texel bent!

IJs van Texelse bodem
Lekker weer verdient een lekker ijsje! Bij IJsboerderij Labora wordt ijs gemaakt van de melk van eigen melkkoeien. Wie geniet van een aardbeienijsje, proeft de aardbeien van De Reuze Aardbei. Ook een Texels bedrijf op Texel. Het leuke is dat je een kijkje achter de schermen kunt krijgen bij Labora door de bijbehorende koeienstallen te bezoeken, de plek waar de koeien gemolken worden.

Echte Texelse kaas
Schapen-, boeren- en geitenkaas: je vindt het allemaal bij kaasboerderij Wezenspyk. Op de boerderij kun je een kijkje krijgen in de kaasmakerij en zo meer te weten komen over het kaasmaakproces. Onze tip is om zeker een stukje Wezenparel te proberen, een koekaas met onder andere tuinkruiden en knoflook.

Misschien vind je dit ook interessant

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sed similique corrupti ullam dolores excepturi iure officia. Totam obcaecati perferendis exercitationem et.

Waarom Texelse asperges zo bijzonder zijn

Meer info

Het strand van Texel: 3x hotspots

Meer info

De leukste muziekfestivals op Texel

Meer info

Musea op Texel

Meer info