Kaap Skil
Texel kent een rijke zeegeschiedenis en deze ontdek je in museum Kaap Skil. in het museum wordt je meegenomen door vierhonderd jaar historie en kom je erachter dat het eiland een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de VOC-periode. Daarnaast is natuurlijk ook dé jurk te bewonderen, het pronkstuk van het museum dat volle media-aandacht kreeg. De jurk is afkomstig uit de 17e eeuw en is intact gebleven. Heb je binnen alles bekeken? Ook buiten is er voldoende te zien. Zo bevindt zich buiten een openluchtmuseum, waarbij je ingerichte huisjes van vroeger kunt bewonderen.

Ecomare
Wie aan Ecomare denkt, denkt waarschijnlijk aan de zeehondenopvang. Toch is er meer te zien dan zeehonden, wanneer je Ecomare bezoekt. Er is binnen bij Ecomare een museum met verschillende zalen waar je meer te weten komt over de onderwaterwereld. Er is een walviszaal waar een gigantisch walvisskelet hangt, er zijn interactieve spelletjes en een zeeaquarium. Regelmatig worden er interessante presentaties door de medewerkers gegeven over de dieren die je daar ziet.

Oudheidkamer
Waan je in het vroegere Texel in de Oudheidkamer. Zodra je het museum binnenkomt, ga je terug in de tijd van Texel in de negentiende eeuw. Je vindt er kunst- en gebruiksvoorwerpen, Texelse klederdrachten en komt er meer te weten over Texelaars in de zeevaart. De oudheidkamer bevindt zich in het centrum van Den Burg. Goed te combineren wanneer je een dagje Den Burg inplant!

Vuurtoren
De vuurtoren van Texel wordt ook wel het boegbeeld van het eiland genoemd. Je kunt vanaf boven niet alleen genieten van een schitterend uitzicht, maar ook het museum bezoeken. De vuurtoren zelf is namelijk open voor publiek. Terwijl je de lange trap betreedt, leer je over het ontstaan en de geschiedenis van de toren. Daarbij zijn er ook nog kogelgaten te zien van toen de toren werd beschoten in de Tweede Wereldoorlog.

Flora
Een typisch Texelse bezigheid is strandjutten. Dit betekent dat je naar het strand gaat om op zoek te gaan naar aangespoelde voorwerpen en deze verzamelt. In maritiem- en juttersmuseum Flora wordt aan deze Texelse hobby volop aandacht besteed. Je vindt er een grote verzameling voorwerpen die in de afgelopen 75 jaar is aangespoeld aan het Texelse strand. Het is een zeer uiteenlopende collectie! Daarnaast worden er interessante verhalen van strandjutters verteld over wat ze meemaken en vinden tijdens het jutten.

Misschien vind je dit ook interessant

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sed similique corrupti ullam dolores excepturi iure officia. Totam obcaecati perferendis exercitationem et.

Het strand van Texel: 3x hotspots

Meer info
Keijser Asperges een groentekrat vol

Typisch Texelse producten

Meer info

De leukste muziekfestivals op Texel

Meer info
Beleef Texel in de Lente

De leukste tips voor Texel in de lente

Meer info