IJsje in de voorjaarszon

Geniet van de voorjaarszon met een lekker ijsje van Labora. IJsboerderij Labora staat bekend om haar ambachtelijke ijs, waarbij de melk afkomstig is van eigen melkkoeien. Bij de boerderij is een buitenterrein waar kinderen lekker kunnen spelen en ouders kunnen plaatsnemen aan de picknicktafels. Dagelijks kun je terecht voor een ijsje tussen 12.00 en 17.00 uur.

Voorjaarsbloemen

In het voorjaar kun je genieten van prachtige bloemen op Texel. Zo verschijnen de eerste sneeuwklokjes al in februari, waarmee het begin van het voorjaar wordt aangekondigd. Maak je een wandeling of fietstocht over het eiland, dan is er een grote kans dat je mooie voorjaarsbloemen zult tegenkomen.

Texels feest

Vier de lente! Tijdens de Meierblis, een écht Texels feest, worden er op het eiland meerdere vreugdevuren ontstoken. Op deze manier wordt de donkere periode achter ons gelaten en gevierd dat de lente, een periode van licht, is begonnen. Ieder jaar wordt het Texelse feest georganiseerd op 30 april. Onder Texelaren is het een traditie om bij deze vreugdevuren aanwezig te zijn en samen de lente in te luiden.

Meierblis Texel

Lammetjes knuffelen

Natuurlijk kunnen de lammetjes in dit rijtje niet ontbreken. De lente is dé periode dat lammetjes geboren worden en deze wollige beestjes zie je dan ook geheid in het Texelse landschap. Op sommige plekken op het eiland is het zelfs mogelijk om de lammetjes te aaien, knuffelen en voeden. Dit kan bijvoorbeeld bij schapenboerderij Texel.

Misschien vind je dit ook interessant

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sed similique corrupti ullam dolores excepturi iure officia. Totam obcaecati perferendis exercitationem et.

Het strand van Texel: 3x hotspots

Meer info
Keijser Asperges een groentekrat vol

Typisch Texelse producten

Meer info

De leukste muziekfestivals op Texel

Meer info

Musea op Texel

Meer info