Een kijkje bij… Texels Wonen

Suche auf der Texel Information Website
Finden Sie hier die Informationen, die Sie suchen um die Insel zu entdecken.
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Unkategorisiert
ESSEN
Restaurants
Essen und Getränke aus Texel
TEXEL
Transport
Über Texel
Geschichte
Bemerkenswerte Leute auf Texel
Typisch Texel
Strand auf Texel
Dorfe
Natur
Jahreszeiten
Texel von Oben
TUN
Geschäften
Markt/Messen
Aktivitäten
Ausflügen
Museen
SCHLAFEN
Bungalows / Villen
Appartements / Chalets
Campings
Hotels

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

A001_C094_0924Y7.0000012F

Blog

Een kijkje bij… Texels Wonen

In het Texelse Oudeschild bevindt zich aan de Schilderweg woondecoratiewinkel ‘Texels Wonen’. In een grote woonloods met buitenplaats vind je hier zo’n 1200 m2 aan prachtige items om je interieur mee op te fleuren. De winkel van Bert en Anne-Marie van der Wal is een ware parel als het gaat om woondecoratie.

 

Van bloemenjongen tot volwaardig bloemist

Als 15-jarige jongen, is Bert van der Wal ooit begonnen als bloemenjongen. Zo liep hij met zijn zelfgemaakte boeketten langs de deuren in zijn bloemenventwijk. Het ondernemerschap zat er bij Bert al vroeg in, want hij had destijds drie man personeel onder zich. Samen met zijn vrouw Anne-Marie opende Bert een eigen bloemenwinkel en in 2007 volgde een extra winkel. De ruimte was echter niet groot genoeg voor de wensen die de ondernemers hadden.

We kwamen steeds meer leuke woonaccessoires tegen die we wilden verkopen, maar onze ruimte was daar niet groot genoeg voor, vertelt Bert.

Uiteindelijk kwam de woonloods op hun pad en bood als voormalig bouwbedrijf de ruimte die ze nodig hadden. Inmiddels runt het stel nu zo’n 15 jaar de woondecoratiewinkel op deze locatie.

 

Unieke items

Texels Wonen weet zich te onderscheiden van andere woonwinkels door hun gigantische assortiment. Daarnaast kopen ze van elk item zo’n twee stuks in, waardoor de winkel altijd uniek blijft. ‘’Alleen al in kussens hebben we al ongeveer honderd verschillende soorten!’’, vertelt Bert. ‘’Wij durven veel en gaan niet op zeker. We durven kandelaren te verkopen die een ander niet durft te verkopen.’’ Het assortiment wisselt regelmatig qua kleuren en er is weinig van hetzelfde te vinden. Daarnaast bevat de winkel woonaccessoires die het interieur direct opfleuren, zoals woonkussens, kaarsen en lampenkappen. ‘’We verkopen producten waar je het snelst resultaat van ziet’’, aldus Bert.

 

Way of living

Wat maakt ‘Texels Wonen’ nou zo Texels? Volgens Bert is het way of living. ‘’Alles op Texel heft iets met Texel’’, vertelt de ondernemer. Wanneer je op het eiland bijvoorbeeld kroketten bestelt, wordt er vaak bij vermeld dat het vlees afkomstig is van Texelse koeien en dat je in een café een echt Texels Juttertje of een Skuumkoppe bestelt in plaats van simpel tapbiertje. ‘’Het is puur emotie wat erbij komt kijken.’’

 

Beleving is het toverwoord

Volgens Bert is het heel belangrijk dat wanneer je als stel in de winkel komt, je direct een fijne beleving ervaart. ‘’Ons motto is dat hier niks staat wat nodig hebt, maar die wél het leven leuker maken!’’, vervolgt Bert. ‘’Het moet er leuk uitzien en ook nog betaalbaar zijn’’. De beleving van de klant volgens Bert het toverwoord. ‘’De sfeer in de winkel is warm en rustgevend en daarbij is ons assortiment uitnodigend en verrassend. ‘’

Benieuwd geworden? Texels Wonen is van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur t/m 17.00 uur geopend.

Teilen Sie dieses Nachricht

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Teilen im Sozialen Medien

Wir sind stolz auf was das Insel Texel uns bietet und Teile es gern mit anderen. Teile uns mit deinem Soziale Medien und stelle anderen das Wunderschonen Insel vor!

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp