Wandelen

Doorzoek de Texel Informatie website
Vind hier de informatie die je zoekt om het eiland te ontdekken
Zoeken
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
TEXEL
Geschiedenis van Texel
Dorpen op Texel
Typisch Texel
Vervoer op Texel
Opmerkelijke Texelaars
Natuur Texel
Geen onderdeel van een categorie
SLAPEN
Hotels op Texel
Campings op Texel
Bungalows / Villa's op Texel
Appartementen / Chalets op Texel
ETEN
Restaurants Texel
Texels eten en drinken
DOEN
Evenementen
Musea Texel
Winkels op Texel
Activiteiten Texel

Suggesties: weergetijdende koogvuurtorenhavenstrand

Wie houdt van een strandwandeling, kan op Texel kilometers maken. Maar liefst dertig kilometer Noordzeestrand ligt klaar om ontdekt te worden. In de zomer langs de vloedlijn, misschien wel op blote voeten, in koudere jaargetijden met stevige schoenen aan, leunend tegen een straffe wind. In het uiterste zuiden is er de prachtige Hors, bijna een soort zandwoestijn, aan de noordkant bijvoorbeeld natuurgebied De Slufter. En onderweg even aanwaaien bij een strandpaviljoen. Een lekker idee.

Wat meer beschut is het in het bos, bijvoorbeeld het uitgestrekte bosgebied De Dennen. Op verschillende plaatsen zijn wandelingen uitgezet, kort of langer, langs verharde en onverharde paden. Lekker genieten van de frisse boslucht, vooral in de herfst.

Aan de westkant van het eiland ligt het duingebied Nationaal Park Duinen van Texel. In dit ruim 43 km² grote beschermde natuurgebied zijn veel bewegwijzerde wandelroutes, aangegeven met gekleurde paaltjes:

geel = doorgaande route
blauw = rondwandeling
rood = natuurpad
groen = alleen toegang buiten het broedseizoen

Ook de natuurgebieden Hors, Muy en Slufter behoren tot het nationaal park. Prachtige wandelgebieden, met veel variatie in niveau en begroeiing.

En dan wandelen we nog even door richting boerenland. Bijvoorbeeld naar het Hogeberggebied. Heel wat anders weer, zo tussen de schapen, maar ook zeker een wandeling waard. Voor de echte wandel die hards zijn er dan nog twee lange wandelingen van 20 kilometer, onderdeel van een parcours van zo’n 1200 kilometer langs de waddenkust van Noord-Holland, Friesland en Groningen en Waddeneilanden.

Kortom: er kan wat afgewandeld worden op het eiland. Ook op www.natuurmonumenten.nl en www.staatsbosbeheer.nl zijn wandelroutes beschreven.

Deel deze pagina
Meer over Texel

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben nog een aantal interessante artikelen voor je op een rijtje gezet

гав

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp